NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Édességek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

nzyang Előzmény | 2009.01.26. 16:14 - #119

Flódnitorta

Hozzávalók:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 38 dkg
tojás: 1 db (a lekenéshez)
hideg víz: 2 dl
élesztő: 1 dkg
kristálycukor: 7-8 dkg
só: 1 kiskanál
finomliszt: 60 dkg

A máktöltelékhez:
mazsola: 6-8 dkg
őrölt mák: 50 dkg
víz: 2 dl
kristálycukor: 40 dkg

A diótöltelékhez:
mazsola: 6-8 dkg
őrölt dió: 50 dkg
víz: 2 dl
kristálycukor: 40 dkg

Az almatöltelékhez:
őrölt fahéj: fél kiskanál
zsemlemorzsa: 5-6 dkg
kristálycukor: 30 dkg
alma: 1,25 kg ,
citrom: 1 db (reszelt héja)

Elkészítése: A tésztához a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a cukorral, az összemorzsolt élesztővel és a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó.
Letakarva legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 5 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon egy kb. 26 cm átmérőjű körre kinyújtjuk, a tortakarikát ráfektetjük, ami mentén a tésztát körbevágjuk. A leeső részeket az egyik tésztacipóhoz gyúrjuk, ahogyan majd a többi maradékot is, ebből lesz ugyanis a torta oldala, ehhez kell a legtöbb tészta.Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsire tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük. Ugyanígy még egy lapot sütünk.A máktöltelékhez való cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük. Mazsolával is gazdagíthatjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk. A diótölteléket ugyanígy készítjük el.Egy 26 cm átmérőjű, szétszedhető tortaformát a maradék margarinnal kikenünk. Egy kerekre nyújtott tésztalappal az alját kibéleljük. A legducibb cipót téglalap alakúra nyújtjuk és belülről a forma oldalához tapasztjuk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk. Egy elősütött tésztakorongot ráfektetünk. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.Az almatöltelékhez a gyümölcsöt meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk s mielőtt levet engedhetne (ezért is nem készítettük el előbb), az előzőekre rétegezzük és az utolsó, kerekre nyújtott tésztalapot ráfektetjük.

A tésztaszéleknél jól összenyomkodjuk. A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C, légkeveréses sütőben 200°C) kb. 35 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letakarjuk, nehogy megégjen. A formában hagyjuk kihűlni, és csak másnap szeleteljük fel, ekkor a tetejét porcukorral is behinthetjük.


nzyang Előzmény | 2009.01.26. 15:58 - #118

Morgós csúcs

Hozzávalók:
A tésztához:
Rama sütőmargarin: 8 dkg
tej: 0,5 dl
keserű kakaópor: 4 dkg
porcukor: 30 dkg
darált dió: 20 dkg
darált háztartási keksz: 10 dkg

A forgatáshoz:
kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
rum: egy kevés
darált háztartási keksz: 15 dkg
porcukor: 5 dkg
fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg

Egyéb hozzávalók:
fagyasztott vagy befőtt magozott
meggy
kézi citromfacsaró: egy

Elkészítése:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk. A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.


nzyang Előzmény | 2009.01.26. 15:17 - #117

Habcsók

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő

Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat” nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.


nzyang Előzmény | 2009.01.26. 15:17 - #116

Földimogyorós borzaska

Hozzávalók:
5 dkg sózott földimogyoró,
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
késhegynyi sütőpor
A díszítéshez:
15 dkg földimogyoró,
porcukor

Elkészítése: Az 5 dkg földimogyorót daráljuk le, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk apró halmokat a tésztából. A maradék földimogyorót mossuk le, szárítsuk meg és vágjuk apróra. Nyomjuk a sütire, majd süssük 10-12 percig. Hűtsük le, és forgassuk meg porcukorban.


nzyang Előzmény | 2009.01.26. 15:16 - #115

Kávés pralinék

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
1,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé tortabevonó
1 teáskanál neszkávé
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor a szóráshoz
kb. 30 db csokoládé kávészem

Elkészítés: A tejszínt felforraljuk, beletördeljük a csokoládét, és felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a porkávét és porcukrot. A krémet a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémet a kézi robotgép keverőspiráljával habosra verjük, és csillagcsőrös habzsákba töltjük. A krémet a kis pralinéformákba töltjük, megszórjuk kakaóporral, és egy szem csokoládékávéval díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 68 kcal


nzyang Előzmény | 2009.01.15. 23:31 - #114

Kókuszdió

Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 evőkanál
keserű kakaópor: 5 dkg
tojás: 1 db
darált dió: 30 dkg
barna cukor: 20 dkg

A belsejéhez:
Rama sütőmargarin: 10 dkg
kókuszreszelék: 10 dkg
porcukor: 10 dkg
A forgatáshoz:
kókuszreszelék: 6-8 dkg

A díszítéshez:
fél dióbél: 15 szem

Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvás gombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.



zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:34 - #113

Kávé torta

Hozzávalók:
• 1 kávés vagy csokoládés piskóta tortakarika
• 4 adag erős kávé
• 1/2 liter cukrozott tejszín
• 1 csomag zselatin

Elkészítése:
Megfőzzük a kávét és ízlés szerint megcukrozzuk és hűlni hagyjuk. A cukrozott tejszínt keményre verjük, majd hozzáadjuk a langyos vízben feloldott zselatint. A kávét óvatosan a tejszínhabra öntjük majd hozzákeverjük a langyos zselatint is. A piskóta tortakarikát három részre vágjuk és a lapokat a kávékrémmel megtöltjük. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk. Tejszínhabbal és csokoládé-kávészemekkel díszítjük.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:28 - #112

Sárgarépatorta

Hozzávalók
• 30 dkg sárgarépa
• 5 tojás
• 4 ek. forró víz
• 20 dkg cukor
• 1 csomag vaníliáscukor
• só
• 25 dkg őrölt mogyoró
• 8 dkg zsemlemorzsa
• ˝ teáskanál sütőpor
• ˝ teáskanál fahéj
• 1 citrom héja
• 1 ek. rum
• 2 dkg margarin
A bevonathoz:
• 20 dkg porcukor
• 1 ek. kakaó
• 2 ek. rum
• 4 ek. forró víz
• ˝ narancs héja

Elkészítése:
A megtisztított répát lereszelem. A tojássárgáját a forró vízzel, a cukor 2/3 részével és a vaníliáscukorral habosra keverem. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verem, majd a maradék cukrot hozzáadom.
A tojássárgájához óvatosan hozzákeverem a felvert habot, a reszelt sárgarépát, az őrölt mogyorót, a zsemlemorzsát, a sütőport, az őrölt fahéjat, a lereszelt citromhéjat és a rumot.
A masszát kevés margarinnal vagy vajjal kikent tortaformába öntöm és előmelegített kb. 160 fokos sütőben 60 perc alatt megsütöm.
Közben a kakaóporral elkevert porcukorral és a forró vízzel öntetet készítek.
A megsült, formából kiborított tortát ezzel vonom be. A tetejét hosszú narancshéjcsíkokkal díszítem. A kihűlt tortát letakarom, és egy-két napig hűvös helyen tartom.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:23 - #111

Fekete-fehér süti

Hozzávalók (60 darab):
30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaniliás cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
1 késhegynyi sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
1 evőkanál tej,
néhány csepp rumaroma

Elkészítése: A lisztet, zsiradékot, cukrot, vaníliás cukrot, sót, tojást, sütőport gyúrjuk össze, majd felezzük el a tésztát. Az egyik feléhez keverjük a maradék hozzávalókat. Mindkét részt tegyük 30 percre a hűtőbe. Alufólián nyújtsuk ki külön a tésztákat. A világos tésztát tegyük a sötétre, és tekerjük össze. Szeleteljük fel vékonyan, és az így kapott csigákat süssük ki (180 fokon kb. 8-10 perc).

.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:20 - #110

Édes falatkák

Hozzávalók:

10 dkg darált háztartási keksz,
2 tojásfehérje,
200 g Nutella,
kókuszreszelék,
kristálycukor

Elkészítése: A háztartási kekszet összegyúrjuk a Nutellával és a tojásfehérjével. Különböző, érdekes kis formákra gyúrjuk, alakítjuk, meghempergetjük kókuszreszelékben, kristálycukorban, színes cukrocskákkal díszítjük.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:18 - #109

Csokoládés szalámi

Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg háztartási keksz
20 dkg mandula vagy dió
20 dkg csokoládé
5 dkg + 4 dkg vaj
2 púpozott evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 púpozott evőkanál kristálycukor

Előkészítés: A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk. A csokoládétojást, -nyuszit összetördeljük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfürdőre vagy mikrohullámú készülékbe visszatesszük. A kakaót átszitáljuk.

Elkészítése: A vajas csokoládét simára keverjük, majd a porcukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. A csokoládés masszát a keksszel összegyúrjuk, és vizes kézzel 3-4 cm vastag hengerekké formázzuk. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjen. A mázhoz a kakaót a cukorral és 3-4 evőkanál vízzel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és beledobunk 4 dkg vajat. A hengereket bevonjuk vele, visszatesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk megdermedni. Közvetlenül tálalás előtt vizes késsel 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha marad, a hűtőszekrényben tároljuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:16 - #108

Csokis szivek

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:

15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt+a nyújtáshoz
fél teáskanál sütőpor
4 dkg kakaó
15 dkg hideg vaj
2 tojás
10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
3 evőkanál csokoládéforgács

Előkészítés: Nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és nem túl nagy szíveket szaggatunk ki. A tepsire rakosgatjuk, és a sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. A fehér tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és ecsettel a szívekre kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és hagyjuk teljesen megszáradni. Díszes dobozba rakjuk, és így ajándékozzuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:09 - #107

Beigli

Hozzávalók:

1 kg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg zsír,
60 dkg cukor,
1 dkg élesztő,
2 tojás,
2 dl tej,
só,
40 dkg mák,
40 dkg dió,
10 dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk. Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.

Máktöltelék:
26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:07 - #106

Amaretto kekszek

Hozzávalók kb. 150 darabhoz:
300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje
500 g porcukor

Elkészítés:
A mandulából, az Amarettoból, a tojásfehérjéből és 480 g porcukorból tésztát gyúrunk. A sütőt 150şC-ra (gázsütő 1. fokozat) melegítjük. A tésztát nagy, vagy közepes lyukú habzsákba töltjük, és egy alufóliával bélelt (az alufóliáról könnyebben elválik a megsült sütemény) tepsire cseresznye nagyságú golyókat nyomunk. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A kekszecskéket még melegen megszórjuk a maradék porcukorral.

Megjegyzés: Darabonként kb. 25 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 1 g, szénhidrát: 3 g

Tipp: a golyócskákat kézzel is készíthetjük, ha a kinyomáshoz túl keményre sikerülne a tészta


zinmor Előzmény | 2008.12.26. 12:05 - #105

Füszeres aprósütemény

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg vaj,
2 tojás,
őrölt szerecsendió,
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg,
egy csipet szódabikarbóna

Gyúrjuk jól össze a hozzávalókat, és tiszta konyharuhával letakarva hűvös helyen pihentessük egy éjszakát. Másnap nyújtsuk ki, szaggassunk belőle formákat és gyenge tűznél süssük meg.


zinmor Előzmény | 2008.12.25. 19:13 - #104

Ananászos nász-süti

Hozzávalók:
• 45 dkg cukor
• 45 dkg vaj
• 45 dkg liszt
• 10 tojás
• 45 dkg datolya
• 45 dkg mazsola
• 45 dkg cukrozott/kandírozott cseresznye
• 45 dkg kandírozott ananász
• 45 dkg vegyes kandírozott gyümölcs (egy héttel a készítés előtt be kell áztatni brandy-be)
• 1/2 teáskanál gyömbér
• 2 teáskanál fahéj
• 1 teáskanál szerecsendió
• 2 teáskanál őrölt szegfűszeg, • 1 teáskanál szegfűbors

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 300 fokra. Keverd össze a vajat a cukorral, majd add hozzá a felvert tojásokat. Ezután jöhet az átszitált, fűszerekkel összekevert liszt. Forgasd meg a szárított gyümölcsöket lisztben, majd add az előző masszához. Az így elkészült tésztából formázz tenyérnyi cipókat, és helyezd el azokat egy kivajazott tepsibe úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
Fél óra sütés után fedd le alufóliával, nehogy megégjen a teteje. (A süti és a fólia ne érintkezzen!) Két óra után hústűvel ellenőrizd az állagát, kb. három óra alatt sül meg a mini torta.
A mennyiségeket a násznép számától függően csökkentheted. Ebből az adagból 4 és fél kiló süti lesz.


nzyang Előzmény | 2008.12.16. 17:37 - #103

Narancsos palacsintatorta

Egy tartalmas leves és egy narancsos palacsintatorta - íme egy kitűnő vasárnapi ebéd menüje. Elkészítése is egyszerű, hiszen a palacsinta tésztája a hagyományos módon készül, csak tölteléke tér el a szokásostól, és előnye, hogy sokkal könnyebb, mint a csokis-diós tortaváltozatok. A narancslekvár, a vaníliakrém, a mandula íze és illata felülmúlhatatlan együttessé forrnak össze benne.

Hozzávalók (6 személyre):
• 10 hagyományos palacsinta
A töltelékhez:
• 1 üveg narancslekvár
A krémhez:
• 2,5 dl tej
• fél rúd vanília
• 4 tojássárgája
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál liszt
• 5-5 dkg vaj és őrölt mandula

Elkészítése:
A tejet a vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és apránként adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislángon, kevergetve sűrűre főzzük. A vajat és a mandulát simára keverjük. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd egymásra rétegezzük úgy, hogy váltakozva megkenjük a lekvárral és a krémmel. Az utolsó palacsintát cukorral megszórjuk. Sütőben karamellesre grillezzük (vagy alufóliával lefedjük, és kb. 15 percig a sütőben sütjük).

Fortély
Látványos tálalás, ha narancslikőrrel meglocsoljuk, és meggyújtjuk.

Variáció
Tejszínhabbal kevert almakompótot kínálhatunk hozzá.

Tipp
Illatos palacsintákat kapunk, ha a tésztába kevés narancslét keverünk.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 16:38 - #102

Mazsolás csokoládétorta

Hozzávalók:
A piskótához
• 6 tojás
• 12 dkg cukor
• 12 dkg liszt1 dkg vaj
• 1 ek. liszt
A csokoládékrémhez
• 15 dkg cukor
• kb. 1,5 dl víz
• 25 dkg vaj
• 10 dkg főzőcsokoládé
A díszítéshez
• ˝ csomag mazsola
• 2 ek. hámozott mandula
• 2 ek. csokoládéreszelék

Elkészítése:
A piskótához a 6 tojássárgáját a 8 dkg cukorral habosra keverem.
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd ezt a tojássárgájával és a liszttel könnyedén összekeverem. A piskótatésztát vajjal kikent, kilisztezett formába töltöm, és középmeleg sütőben megsütöm.

A krémhez a cukrot kevés vízzel sziruppá főzöm. Kihűtöm, és a vajjal, valamint a megolvasztott csokoládéval habosra keverem.
A kihűlt, három lapra felvágott piskótát vastagon megkenem krémmel, egymásra helyezem. Az oldalát és a tetejét bevonom a maradék krémmel.

Díszíthetjük mazsolával, hámozott mandulával, csokireszelékkel. Néhány órára hűtőbe teszem.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 16:32 - #101

Málnás homoktorta

Nem kell megrémülni, nincs benne homok! Csak málna, narancs, mandula és egyéb finomságok!

Hozzávalók
• 60 dkg málna
• 12,5 dkg vaj
• 15 db háztartási keksz
• 8 dkg őrölt mandula
• 1 ek. narancsvirág-víz
• 2 ek. porcukor
• 1 narancs
• 1 kk. vaníliaaroma
• 15 dkg cukor
• 3 dkg mandulaforgács
Elkészítése
Megdaráljuk a kekszet, és mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, az őrölt mandulát, a narancsvirág-vizet, majd óvatosan megkeverjük. Kezünket porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaformába mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgatjuk, a tűzről levesszük, és kihűtjük.
Tálalás előtt 1 órával a tésztáról a folpackot levesszük, a lecsöpögtetett málnaszemekkel megrakjuk, majd tálalásig újra hűtőbe tesszük. A mandulaforgácsot teflonban megpirítjuk, és a torta tetejére szórjuk. Tejszínhabbal vagy vaníliaöntettel tálaljuk.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 21:04 - #100

Cseresznyés-mandulás torta

Hozzávalók:
•60 dkg cseresznye
•3 dkg cukor
•1 evőkanál citromlé
•1 evőkanál kukoricakeményítő
•fél kávéskanál őrölt fahéj
•fél kávéskanál mandulaaroma
•25 dkg vajas tészta (mirelit)
A tetejére
•1 tojás
•3 evőkanál mandulaforgács

Elkészítése:
A cseresznyét kimagozzuk, a cukorral, a citromlével, a keményítővel, a fahéjjal és a mandulaaromával elkeverjük. 22 cm átmérőjű, cakkos szélű tortaformát kivajazunk, és liszttel meghintünk. Zsírpapírt teszünk bele, belerakjuk a tortalapot, és rászórjuk a cseresznyés keveréket. A torta szélét felvert tojással megkenjük, majd meleg sütőben megsütjük. A sütés vége előtt 5 perccel a mandulaforgáccsal megszórjuk. Langyosan vagy hidegen tálaljuk. Reszelt citromhéjjal ízesített édes tejszínhabot kínálhatunk mellé.

Variáció
A cseresznye nagyszerűen illik a déligyümölcsökhöz. A gyümölcs negyedét helyettesíthetjük narancsdzsemmel is. A franciáknál csipkés papírcsíkot és szalagocskákat tesznek keresztben a tortára. A másik lehetőség szerint még egy tortalappal befedhetjük, és középen egy kerek lyukat vágunk ki belőle.


 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal