Tmaindt hozzszls
[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]
Fldnitorta
Hozzvalk:
A tszthoz:
Rama stmargarin: 38 dkg
tojs: 1 db (a lekenshez)
hideg vz: 2 dl
leszt: 1 dkg
kristlycukor: 7-8 dkg
s: 1 kiskanl
finomliszt: 60 dkg
A mktltelkhez:
mazsola: 6-8 dkg
rlt mk: 50 dkg
vz: 2 dl
kristlycukor: 40 dkg
A ditltelkhez:
mazsola: 6-8 dkg
rlt di: 50 dkg
vz: 2 dl
kristlycukor: 40 dkg
Az almatltelkhez:
rlt fahj: fl kiskanl
zsemlemorzsa: 5-6 dkg
kristlycukor: 30 dkg
alma: 1,25 kg ,
citrom: 1 db (reszelt hja)
Elksztse: A tszthoz a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megszzuk, majd a cukorral, az sszemorzsolt lesztvel s a vzzel sszegyrjuk. Ragacsos marad, nem vlik el az edny faltl, de gy j.
Letakarva legalbb 1 rra a htszekrnybe tesszk. Ezutn 5 egyenl rszre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyrlapon egy kb. 26 cm tmrj krre kinyjtjuk, a tortakarikt rfektetjk, ami mentn a tsztt krbevgjuk. A lees rszeket az egyik tsztaciphoz gyrjuk, ahogyan majd a tbbi maradkot is, ebbl lesz ugyanis a torta oldala, ehhez kell a legtbb tszta.Stpaprral blelt vagy margarinnal kikent tepsire tesszk, villval megszurkljuk s elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 C, lgkeverses stben 165 C) kb. 10 perc alatt elstjk. Ugyangy mg egy lapot stnk.A mktltelkhez val cukrot a vzzel felforraljuk, a mkot belekeverjk. Mazsolval is gazdagthatjuk, majd a tzrl levve hlni hagyjuk. A ditltelket ugyangy ksztjk el.Egy 26 cm tmrj, sztszedhet tortaformt a maradk margarinnal kikennk. Egy kerekre nyjtott tsztalappal az aljt kibleljk. A legducibb cipt tglalap alakra nyjtjuk s bellrl a forma oldalhoz tapasztjuk. A ditltelket vizes kssel rsimtjuk. Egy elsttt tsztakorongot rfektetnk. Erre kerl a mktltelk, amit a msik elsttt tsztval bebortunk.Az almatltelkhez a gymlcst meghmozzuk, durvra reszeljk, majd a tbbi hozzvalval gyorsan sszedolgozzuk s mieltt levet engedhetne (ezrt is nem ksztettk el elbb), az elzekre rtegezzk s az utols, kerekre nyjtott tsztalapot rfektetjk.
A tsztaszleknl jl sszenyomkodjuk. A tetejt felvert tojssal lekenjk. Elmelegtett stben, nagy lnggal (220 C, lgkeverses stben 200C) kb. 35 percig stjk. Flidben a tetejt aluflival letakarjuk, nehogy meggjen. A formban hagyjuk kihlni, s csak msnap szeleteljk fel, ekkor a tetejt porcukorral is behinthetjk.
 |
Morgs cscs
Hozzvalk:
A tszthoz:
Rama stmargarin: 8 dkg
tej: 0,5 dl
keser kakapor: 4 dkg
porcukor: 30 dkg
darlt di: 20 dkg
darlt hztartsi keksz: 10 dkg
A forgatshoz:
kristlycukor
A gesztenys tltelkhez:
Rama stmargarin: 10 dkg
rum: egy kevs
darlt hztartsi keksz: 15 dkg
porcukor: 5 dkg
fagyasztott gesztenyemassza: 25 dkg
Egyb hozzvalk:
fagyasztott vagy beftt magozott
meggy
kzi citromfacsar: egy
Elksztse:
A kekszet a dival, a porcukorral, a kakaval, a puha margarinnal s a tejjel sszegyrjuk. Nedves kzzel kb. 25 kis gombcot formlunk belle, melyeket kristlycukorban meghempergetnk. A flengedett gesztenyemasszt a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal s egy kevs rummal sszedolgozzuk. A kekszes digombcokat egyenknt, egy felfordtott, nagyobb citromfacsar regbe, pontosabban inkbb csak krben a falhoz nyomkodjuk, hasonlan ahhoz, mint amikor egy tortaformt blelnk tsztval. A kzepbe tesznk egy lecspgtetett magozott meggyet. A gesztenys tltelkkel pedig teljesen betltjk az reget. Ezutn (mivel cukorba mrtottuk), knnyedn kitjk a formbl. gy kapjuk a morgs cscsot, a kvl dis, bell gesztenys, egyszeren elkszthet, fensges dessget.
|
Habcsk
Hozzvalk kb. 25 darabhoz:
2 tojsfehrje
15 dkg porcukor
3 dkg tkezsi kemnyt
Elkszts: Kiblelnk stpaprral egy nagy tepsit. A stt 160 fokra (gzst 1. fokozat) elmelegtjk.
Elkszts: A tojsfehrjket tiszta tlban, tiszta habvervel, egy csipet sval kemny habb verjk, kzben aprnknt beleszitljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemny legyen, hogy ha kssel belevgunk, a nyoma megmaradjon. A maradk 5 dkg porcukrot elkeverjk az tkezsi kemnytvel, habra szitljuk, s vatosan sszeforgatjuk. A masszt habzskba tltjk, s kisebb „cskokat” nyomunk a tepsire. A st kzps rcsn kb. 15 percig stjk, majd elzrjuk a stt, s tovbbi 2-3 rt a stben hagyjuk szradni. |
Fldimogyors borzaska
Hozzvalk:
5 dkg szott fldimogyor,
20 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
2 tojs,
kshegynyi stpor
A dsztshez:
15 dkg fldimogyor,
porcukor
Elksztse: Az 5 dkg fldimogyort darljuk le, s keverjk ssze a tbbi hozzvalval. Stpaprral blelt stlemezre tegynk apr halmokat a tsztbl. A maradk fldimogyort mossuk le, szrtsuk meg s vgjuk aprra. Nyomjuk a stire, majd sssk 10-12 percig. Htsk le, s forgassuk meg porcukorban. |
Kvs pralink
Hozzvalk kb. 30 darabhoz:
1,5 dl tejszn
20 dkg tcsokold tortabevon
1 teskanl neszkv
3 evkanl porcukor
2 evkanl kakapor a szrshoz
kb. 30 db csokold kvszem
Elkszts: A tejsznt felforraljuk, beletrdeljk a csokoldt, s felolvasztjuk benne. Hozzadjuk a porkvt s porcukrot. A krmet a htbe tesszk, hogy megdermedjen. A krmet a kzi robotgp keverspirljval habosra verjk, s csillagcsrs habzskba tltjk. A krmet a kis pralinformkba tltjk, megszrjuk kakaporral, s egy szem csokoldkvval dsztjk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyaszthat: kb. 2 ra mlva
1 darab: 68 kcal
|
Kkuszdi
Hozzvalk:
A klsejhez:
rum: 2 evkanl
keser kakapor: 5 dkg
tojs: 1 db
darlt di: 30 dkg
barna cukor: 20 dkg
A belsejhez:
Rama stmargarin: 10 dkg
kkuszreszelk: 10 dkg
porcukor: 10 dkg
A forgatshoz:
kkuszreszelk: 6-8 dkg
A dsztshez:
fl dibl: 15 szem
Elksztse:
Elszr a belsejhez valkat gyrjuk ssze, s 15 egyforma kis golyt formlunk belle. 15-20 percre a mlyhtbe tesszk, hogy a formjt megtartsa. A klsejhez valkat addig gyrjuk, mg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kzzel 15 egyforma gombcot formlunk belle. Kt tenyernk kztt egyenknt kiss ellaptjuk, a kzepre egy kkuszos gombcot tesznk, majd jra sszegmblygetjk ugyangy, mint amikor szilvs gombcot ksztnk. Kkuszreszelkben megforgatjuk, vgl htszekrnyben vagy mlyhtben dermedni hagyjuk, Tlalskor forr vzbe mrtott kssel flbevgjuk, s egy-egy negyed dival dsztjk.
|
Kv torta
Hozzvalk:
• 1 kvs vagy csokolds piskta tortakarika
• 4 adag ers kv
• 1/2 liter cukrozott tejszn
• 1 csomag zselatin
Elksztse:
Megfzzk a kvt s zls szerint megcukrozzuk s hlni hagyjuk. A cukrozott tejsznt kemnyre verjk, majd hozzadjuk a langyos vzben feloldott zselatint. A kvt vatosan a tejsznhabra ntjk majd hozzkeverjk a langyos zselatint is. A piskta tortakarikt hrom rszre vgjuk s a lapokat a kvkrmmel megtltjk. A torta tetejt s oldalt is bevonjuk. Tejsznhabbal s csokold-kvszemekkel dsztjk.
|
Srgarpatorta
Hozzvalk
• 30 dkg srgarpa
• 5 tojs
• 4 ek. forr vz
• 20 dkg cukor
• 1 csomag vanliscukor
• s
• 25 dkg rlt mogyor
• 8 dkg zsemlemorzsa
• teskanl stpor
• teskanl fahj
• 1 citrom hja
• 1 ek. rum
• 2 dkg margarin
A bevonathoz:
• 20 dkg porcukor
• 1 ek. kaka
• 2 ek. rum
• 4 ek. forr vz
• narancs hja
Elksztse:
A megtiszttott rpt lereszelem. A tojssrgjt a forr vzzel, a cukor 2/3 rszvel s a vanliscukorral habosra keverem. A tojsfehrjt kevs sval kemny habb verem, majd a maradk cukrot hozzadom.
A tojssrgjhoz vatosan hozzkeverem a felvert habot, a reszelt srgarpt, az rlt mogyort, a zsemlemorzst, a stport, az rlt fahjat, a lereszelt citromhjat s a rumot.
A masszt kevs margarinnal vagy vajjal kikent tortaformba ntm s elmelegtett kb. 160 fokos stben 60 perc alatt megstm.
Kzben a kakaporral elkevert porcukorral s a forr vzzel ntetet ksztek.
A megslt, formbl kibortott tortt ezzel vonom be. A tetejt hossz narancshjcskokkal dsztem. A kihlt tortt letakarom, s egy-kt napig hvs helyen tartom.
|
Fekete-fehr sti
Hozzvalk (60 darab):
30 dkg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vanilis cukor,
csipetnyi s,
1 tojs,
1 kshegynyi stpor,
1 evkanl kaka,
1 evkanl tej,
nhny csepp rumaroma
Elksztse: A lisztet, zsiradkot, cukrot, vanlis cukrot, st, tojst, stport gyrjuk ssze, majd felezzk el a tsztt. Az egyik felhez keverjk a maradk hozzvalkat. Mindkt rszt tegyk 30 percre a htbe. Aluflin nyjtsuk ki kln a tsztkat. A vilgos tsztt tegyk a sttre, s tekerjk ssze. Szeleteljk fel vkonyan, s az gy kapott csigkat sssk ki (180 fokon kb. 8-10 perc).
. |
des falatkk
Hozzvalk:
10 dkg darlt hztartsi keksz,
2 tojsfehrje,
200 g Nutella,
kkuszreszelk,
kristlycukor
Elksztse: A hztartsi kekszet sszegyrjuk a Nutellval s a tojsfehrjvel. Klnbz, rdekes kis formkra gyrjuk, alaktjuk, meghempergetjk kkuszreszelkben, kristlycukorban, sznes cukrocskkkal dsztjk.
. |
Csokolds szalmi
Hozzvalk 6 szemlyre:
20 dkg hztartsi keksz
20 dkg mandula vagy di
20 dkg csokold
5 dkg + 4 dkg vaj
2 ppozott evkanl kaka
20 dkg porcukor
3 tojssrgja
2 ppozott evkanl kristlycukor
Elkszts: A kekszet aprbb darabokra trdeljk. A mandult vagy dit durvra vgjuk. A csokoldtojst, -nyuszit sszetrdeljk, gzfrdben vagy mikrohullm kszlkben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, s mg 1 percre a gzfrdre vagy mikrohullm kszlkbe visszatesszk. A kakat tszitljuk.
Elksztse: A vajas csokoldt simra keverjk, majd a porcukorral habosra verjk. Egyenknt beledolgozzuk a tojssrgkat. A csokolds masszt a keksszel sszegyrjuk, s vizes kzzel 3-4 cm vastag hengerekk formzzuk. Egy rra a htszekrnybe tesszk, hogy megkemnyedjen. A mzhoz a kakat a cukorral s 3-4 evkanl vzzel simra keverjk, kevergetve srre fzzk. Levesszk a tzrl, s beledobunk 4 dkg vajat. A hengereket bevonjuk vele, visszatesszk a htszekrnybe, s hagyjuk megdermedni. Kzvetlenl tlals eltt vizes kssel 3 cm vastag szeletekre vgjuk. Ha marad, a htszekrnyben troljuk.
. |
Csokis szivek
Hozzvalk kb. 50 darabhoz:
15 dkg cukor
2 csomag vanlis cukor
30 dkg liszt+a nyjtshoz
fl teskanl stpor
4 dkg kaka
15 dkg hideg vaj
2 tojs
10 dkg fehr csokold tortabevon
3 evkanl csokoldforgcs
Elkszts: Nagy sttepsit kiblelnk stpaprral. A stt 180 fokra (gzst 2. fokozat) elmelegtjk.
Elkszts: A cukrot, a vanlis cukrot, a lisztet, a stport, a kakat, a vajat s a tojst gyors mozdulatokkal sszedolgozzuk. Lisztezett deszkn 3-5 mm vastagsgra kinyjtjuk, s nem tl nagy szveket szaggatunk ki. A tepsire rakosgatjuk, s a stben kb. 12 perc alatt megstjk. Hagyjuk teljesen kihlni. A fehr tortabevont a csomagolson olvashat utasts szerint felolvasztjuk, s ecsettel a szvekre kenjk. Megszrjuk csokoldforgccsal, s hagyjuk teljesen megszradni. Dszes dobozba rakjuk, s gy ajndkozzuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyaszthat: kb. 1 ra 30 perc mlva
|
Beigli
Hozzvalk:
1 kg liszt,
20 dkg vaj vagy margarin,
15 dkg zsr,
60 dkg cukor,
1 dkg leszt,
2 tojs,
2 dl tej,
s,
40 dkg mk,
40 dkg di,
10 dkg mazsola,
fl citrom,
4 dkg bzacsra vagy zsemlemorzsa
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsrral s 8 dkg cukorral. Az lesztt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, s a tszthoz vegytjk, hozzadunk mg egy tojst, kshegynyi st. Az egszet jl sszegyrjuk s hideg helyen nhny rn t pihentetjk. Utna 6 egyenl rszre osztjuk, s cipkba formljuk, majd tglalap alakra kinyjtjuk. Hrmat mkos, hrmat dis tltelkkel tltnk meg gy, hogy a sr tltelket lapos kssel egszen a tszta szlig kenjk, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tsztbl, s felsodorjuk. Gyengn kizsrozott tepsibe rakjuk a megtlttt bejgliket, tojssal megkenve fl rig meleg helyen tartjuk, ismt megkenjk, s ezttal hideg helyre tesszk addig, amg a tojs megszrad. Mrskelten meleg stben, kb. 35-40 percig, stjk. gy szp mrvnyos lesz.
Mktltelk:
26 dkg cukorbl 2,5 dl vzzel szirupot fznk, amellyel leforrzzuk a mkot, majd hozzkevernk 5 dkg megtiszttott mazsolt, kevs reszelt citromhjat (esetleg 1-2 hmozott, reszelt almt, ettl lazbb lesz a tltelk).
Ditltelk: 22 dkg cukorbl 2 dl vzzel szirupot fznk s az rlt dira ntjk. Hozzadjuk a megtiszttott mazsolt, reszelt citromhjat, s 4 dkg zsemlemorzst, vagy bzacsrt.
|
Amaretto kekszek
Hozzvalk kb. 150 darabhoz:
300 g hmozott, darlt mandula
1-2 evkanl Amaretto likr (mandulalikr)
2 friss tojsfehrje
500 g porcukor
Elkszts:
A mandulbl, az Amarettobl, a tojsfehrjbl s 480 g porcukorbl tsztt gyrunk. A stt 150C-ra (gzst 1. fokozat) melegtjk. A tsztt nagy, vagy kzepes lyuk habzskba tltjk, s egy aluflival blelt (az aluflirl knnyebben elvlik a megslt stemny) tepsire cseresznye nagysg golykat nyomunk. Elmelegtett stben 25 percig stjk. A kekszecskket mg melegen megszrjuk a maradk porcukorral.
Megjegyzs: Darabonknt kb. 25 Kcal, fehrje: 1 g, zsr: 1 g, sznhidrt: 3 g
Tipp: a golycskkat kzzel is kszthetjk, ha a kinyomshoz tl kemnyre sikerlne a tszta |
Fszeres aprstemny
Hozzvalk:
25 dkg liszt,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg vaj,
2 tojs,
rlt szerecsendi,
rlt fahj,
rlt szegfszeg,
egy csipet szdabikarbna
Gyrjuk jl ssze a hozzvalkat, s tiszta konyharuhval letakarva hvs helyen pihentessk egy jszakt. Msnap nyjtsuk ki, szaggassunk belle formkat s gyenge tznl sssk meg. |
Ananszos nsz-sti
Hozzvalk:
• 45 dkg cukor
• 45 dkg vaj
• 45 dkg liszt
• 10 tojs
• 45 dkg datolya
• 45 dkg mazsola
• 45 dkg cukrozott/kandrozott cseresznye
• 45 dkg kandrozott anansz
• 45 dkg vegyes kandrozott gymlcs (egy httel a kszts eltt be kell ztatni brandy-be)
• 1/2 teskanl gymbr
• 2 teskanl fahj
• 1 teskanl szerecsendi
• 2 teskanl rlt szegfszeg, • 1 teskanl szegfbors
Elkszts:
Melegtsd el a stt 300 fokra. Keverd ssze a vajat a cukorral, majd add hozz a felvert tojsokat. Ezutn jhet az tszitlt, fszerekkel sszekevert liszt. Forgasd meg a szrtott gymlcsket lisztben, majd add az elz masszhoz. Az gy elkszlt tsztbl formzz tenyrnyi cipkat, s helyezd el azokat egy kivajazott tepsibe gy, hogy ne legyenek tl kzel egymshoz.
Fl ra sts utn fedd le aluflival, nehogy meggjen a teteje. (A sti s a flia ne rintkezzen!) Kt ra utn hstvel ellenrizd az llagt, kb. hrom ra alatt sl meg a mini torta.
A mennyisgeket a nsznp szmtl fggen cskkentheted. Ebbl az adagbl 4 s fl kil sti lesz.
|
Narancsos palacsintatorta
Egy tartalmas leves s egy narancsos palacsintatorta - me egy kitn vasrnapi ebd menje. Elksztse is egyszer, hiszen a palacsinta tsztja a hagyomnyos mdon kszl, csak tltelke tr el a szoksostl, s elnye, hogy sokkal knnyebb, mint a csokis-dis tortavltozatok. A narancslekvr, a vanliakrm, a mandula ze s illata fellmlhatatlan egyttess forrnak ssze benne.
Hozzvalk (6 szemlyre):
• 10 hagyomnyos palacsinta
A tltelkhez:
• 1 veg narancslekvr
A krmhez:
• 2,5 dl tej
• fl rd vanlia
• 4 tojssrgja
• 4 evkanl cukor
• 2 evkanl liszt
• 5-5 dkg vaj s rlt mandula
Elksztse:
A tejet a vanlival felforraljuk. A tojssrgkat a cukorral fehredsig keverjk, majd hozzadjuk a lisztet, s aprnknt adagolva beledolgozzuk a tejet. Kislngon, kevergetve srre fzzk. A vajat s a mandult simra keverjk. A palacsintkat a szoksos mdon megstjk, majd egymsra rtegezzk gy, hogy vltakozva megkenjk a lekvrral s a krmmel. Az utols palacsintt cukorral megszrjuk. Stben karamellesre grillezzk (vagy aluflival lefedjk, s kb. 15 percig a stben stjk).
Fortly
Ltvnyos tlals, ha narancslikrrel meglocsoljuk, s meggyjtjuk.
Varici
Tejsznhabbal kevert almakomptot knlhatunk hozz.
Tipp
Illatos palacsintkat kapunk, ha a tsztba kevs narancslt kevernk.
|
Mazsols csokoldtorta
Hozzvalk:
A piskthoz
• 6 tojs
• 12 dkg cukor
• 12 dkg liszt1 dkg vaj
• 1 ek. liszt
A csokoldkrmhez
• 15 dkg cukor
• kb. 1,5 dl vz
• 25 dkg vaj
• 10 dkg fzcsokold
A dsztshez
• csomag mazsola
• 2 ek. hmozott mandula
• 2 ek. csokoldreszelk
Elksztse:
A piskthoz a 6 tojssrgjt a 8 dkg cukorral habosra keverem.
A fehrjt a maradk cukorral kemny habb verem, majd ezt a tojssrgjval s a liszttel knnyedn sszekeverem. A pisktatsztt vajjal kikent, kilisztezett formba tltm, s kzpmeleg stben megstm.
A krmhez a cukrot kevs vzzel szirupp fzm. Kihtm, s a vajjal, valamint a megolvasztott csokoldval habosra keverem.
A kihlt, hrom lapra felvgott pisktt vastagon megkenem krmmel, egymsra helyezem. Az oldalt s a tetejt bevonom a maradk krmmel.
Dszthetjk mazsolval, hmozott mandulval, csokireszelkkel. Nhny rra htbe teszem.
|
Mlns homoktorta
Nem kell megrmlni, nincs benne homok! Csak mlna, narancs, mandula s egyb finomsgok!
Hozzvalk
• 60 dkg mlna
• 12,5 dkg vaj
• 15 db hztartsi keksz
• 8 dkg rlt mandula
• 1 ek. narancsvirg-vz
• 2 ek. porcukor
• 1 narancs
• 1 kk. vanliaaroma
• 15 dkg cukor
• 3 dkg mandulaforgcs
Elksztse
Megdarljuk a kekszet, s mly tlba ntjk. Hozzadjuk a habosra kevert vajat, az rlt mandult, a narancsvirg-vizet, majd vatosan megkeverjk. Keznket porcukorba mrtva a tsztt egy kerek tortaformba mrtva a tsztt egy kerek tortaforma aljra simtjuk. Folpackkal letakarjuk, s 12 rra htbe tesszk. Msnap a narancs levt, 1 dl vizet s a vanliaaromt sszekeverjk, felforraljuk, majd kislngon srre fzzk. A mlnt vatosan a szirupba forgatjuk, a tzrl levesszk, s kihtjk.
Tlals eltt 1 rval a tsztrl a folpackot levesszk, a lecspgtetett mlnaszemekkel megrakjuk, majd tlalsig jra htbe tesszk. A mandulaforgcsot teflonban megpirtjuk, s a torta tetejre szrjuk. Tejsznhabbal vagy vanliantettel tlaljuk.
|
Cseresznys-manduls torta
Hozzvalk:
•60 dkg cseresznye
•3 dkg cukor
•1 evkanl citroml
•1 evkanl kukoricakemnyt
•fl kvskanl rlt fahj
•fl kvskanl mandulaaroma
•25 dkg vajas tszta (mirelit)
A tetejre
•1 tojs
•3 evkanl mandulaforgcs
Elksztse:
A cseresznyt kimagozzuk, a cukorral, a citromlvel, a kemnytvel, a fahjjal s a mandulaaromval elkeverjk. 22 cm tmrj, cakkos szl tortaformt kivajazunk, s liszttel meghintnk. Zsrpaprt tesznk bele, belerakjuk a tortalapot, s rszrjuk a cseresznys keverket. A torta szlt felvert tojssal megkenjk, majd meleg stben megstjk. A sts vge eltt 5 perccel a mandulaforgccsal megszrjuk. Langyosan vagy hidegen tlaljuk. Reszelt citromhjjal zestett des tejsznhabot knlhatunk mell.
Varici
A cseresznye nagyszeren illik a dligymlcskhz. A gymlcs negyedt helyettesthetjk narancsdzsemmel is. A franciknl csipks paprcskot s szalagocskkat tesznek keresztben a tortra. A msik lehetsg szerint mg egy tortalappal befedhetjk, s kzpen egy kerek lyukat vgunk ki belle.
|
|