NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Édességek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

zinmor Előzmény | 2008.12.15. 21:01 - #99

Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók (6 személyre):
A tésztához:
• 10 dkg liszt
• 7,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 6 tojás
• 7,5 dkg vaj
• 1,5 dl tej
• 2 evőkanál vaníliáscukor
A szószhoz:
• 1 ananászkonzerv (darabolt)
• 2,5 dl víz
• 20 dkg cukor
• 1 citrom
A tetejére:
• ananászkockák
• mentalevél

Elkészítése:
A tésztához a lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot, és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.
Jó tanács
Csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el az ananászos szószt!


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:58 - #98

Áfonyás túrótorta

A túró rendkívül hálás alapanyaga a gyümölcstortáknak, mert könnyű, egészséges, és semleges íze különösen alkalmassá teszi arra, hogy kiemelje a gyümölcsök sajátos aromáit. A túró bármilyen gyümölccsel nyerő páros. Mi most egy áfonyás változatot mutatunk be.

Hozzávalók:
1 kerek tortalap,
10 dkg habcsók,
40 dkg vörös áfonya,
50 dkg tehéntúró,
2 dl tejszín,
5-7 evőkanál vaníliás porcukor,
1 evőkanál zselatinpor.

Elkészítése:
A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, közben vaníliás porcukorral ízesítjük. Az áfonyát megmossuk, és a felét összeturmixoljuk. A zselatint fél deci forró vízben feloldjuk, és amikor langyosra hűlt, a túróhoz keverjük. Beleforgatjuk az áfonyamixet is, de nem elegyítjük el teljesen. (Maradjon foltos!) A két lapra vágott tortaalapot megtöltjük a szilárduló áfonyás túrókrémmel, majd a külsejét is bekenjük. Apróra tördelt habcsókdarabkákkal panírozzuk, és áfonyaszemekkel díszítjük.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:56 - #97

Rizses őszibaracktorta

A receptben saját készítésű tészta szerepel, de ezt a finomságot készen kapható tortaformába is tölthetjük, így megspórolhatjuk a sütést és az izgalmakat, hogy jól sikerül-e a tészta. Friss őszibarack helyett konzervet is használhatunk hozzá.

Hozzávalók:
a tésztához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 2-2 evőkanál liszt és darált dió, 1 mokkáskanál sütőpor;
A töltelékhez:
•5 dl l tej,
•10 dkg rizs,
•1 tojás,
•1 dl habtejszín,
•2 evőkanál vaníliás porcukor
A díszítéshez:
1 kg őszibarack,
5 evőkanál cukor,
5 dkg Rama margarin

Elkészítése:
Gyümölcstortaformában 3 tojásos, diós piskótát sütünk. A rizst forrásban lévő tejbe öntjük, és puhára főzzük. A tojást a vaníliás porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal. A tejszínes tojást a tűzön lévő rizshez adjuk, alaposan átforgatjuk, és hűlni hagyjuk. A barackokat meghámozzuk, kettévesszük, kimagozzuk. Egy nagy serpenyőben a Rama margarint és a cukrot felolvasztjuk, majd a fél barackokat átforgatjuk benne. A tortalapot hideg rizzsel megtöltjük, porcukorral a szélét megszórjuk, és karamelles barackokkal megrakva tálaljuk.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:51 - #96

Dobostorta

Hozzávalók:

A tésztához
• 6 tojás, • 12 dkg kristálycukor, • 12 dkg liszt
A krémhez
• 30 dkg kristálycukor, • 1 dl víz
• 30 dkg vaj, • 3 dkg kakaópor
A mázhoz
• 12 dkg mokkacukor

Elkészítése:
A tojássárgáját egy ek. liszttel simára keverem. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, hozzáteszem a tojássárgájához, s óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, a maradék lisztet is belekeverem. Kikent, kilisztezett tortaformában 1,5-2cm vastag masszát kenek, és előmelegített (kb. 160-180 fok) sütőben 8-10 perc alatt kisütöm. 6 egyforma tortalapot sütök így ki, és kihűtöm.
A krémhez a cukrot felforralom a vízzel, hozzáadom a vajat, és azonnal leveszem a tűzről. Hagyom kihűlni, ekkor teszem hozzá a kakaót, és habverővel habosra keverem.
Az öt tortalapot egyenletesen megkenem krémmel. A hatodik lapot még nem teszem rá.

A hatodik lapot bevonom a mázzal. Ennek készítése: egy tiszta edényben állandó keverés közben a mokkacukrot felolvasztom, és világos aranysárgára pirítom. Ráöntöm a lapra és egyenletesen elkenem. Még forrón, olajozott késsel, bejelölöm a szeleteket, és felvágom. Ha kihűlt, rárakom a tortára.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:49 - #95

Gyümölcsös joghurttorta

Hozzávalók:
A tésztához
• 2 tojás
• 4 dkg cukor
• 6 dkg liszt
A töltelékhez
• 2 tojássárgája
• 8 dkg porcukor
• 2 dl joghurt
• 1 citrom leve
• 1,5 dkg zselatinpor
• 4 dl tejszín
• 10 dkg mandarinbefőtt (vagy idénygyümölcs)
• 2 dkg étcsokoládé
• 10 dkg pörkölt mandula

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát sütök, és hagyom kihűlni.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral, a joghurttal, a szűrt citromlével, a zselation kétharmadával és a tejszín felével állandó keverés közben forrásig hevítem. Ha kihűlt, hozzáadom a lecsurgatott gyümölcs kétharmadát.
A már kihűlt piskótát megkenem a krémmel, és hűtőbe teszem. Három-négy óra múlva a torta oldalát megszórom apróra vágott, pörkölt mandulával. A tetejét zselatinnal kevert, kemény habbá vert tejszínnel díszítem, kirakom a félretett gyümölccsel, és rászelem a csokoládét.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:47 - #94

Csokoládés mogyoróscsók-torta

Hozzávalók:
• 20 dkg mélyhűtött levelestészta
• 15 dkg mogyorós vagy mandulás csók
• 1,5 dl tej
• 80 g étcsokoládé
• 80 g kristálycukor
• 2 tojás
• 1 dl kakaólikőr
• 1 csomag vaníliás cukor
• kevés porcukor
• vaj, liszt

Elkészítése:
A tésztát felengedjük, meglisztezett deszkán akkor korongot nyújtunk belőle, hogy egy 22-25 cm átmérőjű, 3-4 cm magas, kerek, kivajazott, kilisztezett tortaformát ki tudjunk bélelni vele. Az alját villával megszurkáljuk, az egyik tojást kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztát. Szép szorosan rárakjuk a mogyorós csókokat, és meglocsoljuk a kakaólikőrrel. A maradék felvert tojáshoz hozzáadjuk a másik tojást, a kristály- és vaníliás cukrot, habosra keverjük, és vékony sugárban belecsorgatva belekeverjük a tejet is. A csokoládét borsónyi darabokban a mogyorós csókok tetejére szórjuk, és ráöntjük a krémet.

Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 40 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálra tesszük, és tetszőleges alakzatban megszórjuk porcukorral.


zinmor Előzmény | 2008.12.15. 20:45 - #93

Orosz krémtorta

Az egyik leghíresebb és legkedveltebb torta. Szánj rá egy egész napot, vásárolj be, és arasd le a babérokat. Mert a kemény munka meghozza gyümölcsét!


Hozzávalók:
A piskótához
• 6 tojás
• 12 dkg kristálycukor
• 12 dkg liszt
• 1 citrom reszelt héja

A krémhez
• 2,5 dl tej
• 1 vaníliás pudingpor
• 10 dkg kristálycukor
• 1 mokkáskanál vaníliás cukor
• 20 dkg vegyes, apróra vágott cukrozott gyümölcs
• 1 citrom reszelt héja
• 5 dkg mazsola
• 2 dl tejszín
A díszítéshez
• 2 dl tejszín kemény habja, • 2 dkg porcukor
• 5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs

Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. A tortaformát kibélelem vagy kikenem, beleöntöm a tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, négy lapra vágom.
A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot.

Ezzel megtöltöm a tortát, a maradékkal bekenem az oldalát és a tetejét, majd hűtőbe teszem.

Díszíteni közvetlenül tálalás előtt érdemes!

.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:58 - #92

Cseresznyés torta



Hozzávalók:
• 50 dkg cseresznye
• 4 tojás
• 12,5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 8 dkg liszt
• 6 dkg+ 3 dkg vaj
• 2,5 dl tej
• porcukor

A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:54 - #91

Epres szívtorta

Hozzávalók
• 1 csomag vajas tészta (50 dkg)
a töltelékhez:
• 40 dkg eper
• 2,5 dl vaníliakrém
• 6 ek. piros színű tortazselé
• 4 babapiskóta

Elkészítése:
Szív alakú vagy bármilyen díszesebb tortaformát kibélelünk a tésztával, és megsütjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A tortalap aljára kenjük a vaníliás krémet, az eperszeletekkel úgy megrakjuk, hogy kissé fedjék egymást. A zselét előírás szerint elkészítjük, az eprek tetejét bevonjuk vele, és hűtőben dermedésig hűtjük. Babapiskóta darabkákkal díszítjük.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:53 - #90

Almatorta tejszínes öntettel

Hozzávalók:
• 100 g tehéntúró
• 4 ek. olaj
• 3 tojás
• 1 cs. vaníliáscukor
• 50 g méz
• 200 g liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 kg alma
• 60 g folyékony méz
• 1/8 l tejföl

Elkészítése:
A túrót elkeverjük az olajjal, egy tojással, a vaníliáscukorral és a mézzel. Összekeverjük a sütőport a liszttel, és az eddigieket összekeverjük. Tortaformába tesszük a tésztát, és hűvös helyre tesszük.
Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, és eltávolítjuk a csutkáját. Rövid időre sós vízbe mártjuk és kivesszük a csutkáját. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és körberakjuk a tésztán.
A tortát forró sütőbe tesszük, és félig megsütjük (kb. 25 perc). Két tojást a folyékony mézzel és tejföllel jól felverünk, és ráöntjük a tortára, majd tovább sütjük, míg az öntet aranyszínűvé válik és kemény lesz.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:51 - #89

Fűszeres almás

Bár igazán őszi gyümölcs, de már nyáron is van friss alma. Kóstold meg, mit lehet létrehozni belőle!

Hozzávalók
• 80 dkg alma
• 25 dkg mirelit vajastészta
• 2 tojás
• 2 dl tejszín
• 8 ek. barnacukor
• 2 ek. őrölt fahéj
• reszelt szerecsendió
• 8 gerezd dió

Elkészítése
A tojásokat a tejszínnel, 2 ek. cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a durvára vágott dióval habosra keverjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, kör alakban felszeleteljük.
Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, rászórunk 2 ek. cukrot, és belesimítjuk a tölteléket. A tetejére szórjuk a maradék cukrot, és meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Hidegen tálaljuk.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:50 - #88

Karamelles almával töltött palacsinta

Hozzávalók (6 személyre):
• 25 dkg liszt
• 5 dl tej
• 1 dl sör
• 2 evőkanál olaj
• 6 tojássárgája
• 6 dkg cukor
• 1 tasak vaníliáscukor
• csipetnyi só
a töltelékhez:
• 3 alma
• 10 dkg vaj
a karamellhez:
• vaj, porcukor

Elkészítése:
A tésztához a lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tej felét, és simára dolgozzuk. Beleöntjük a sört, az olajat, belekeverjük a tojássárgáját, a maradék tejet, a cukrot és a sót. Sima masszává keverjük, és 1 órát állni hagyjuk. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk.

Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat vastag szeletekre vágjuk, majd a vajban mindkét oldalukon 3-4 percig pároljuk, és melegen tartjuk. A cukorból és a vízből karamellt főzünk, és az almára öntjük. Ezzel a palacsintákat megtöltjük, háromszög alakúra hajtjuk, sütőlapra tesszük. Tetejükre vajdarabkákat morzsolunk, porcukorral megszórjuk, és néhány percig meleg sütőben sütjük.

Valószínűleg több lesz a palacsinta, mint amennyi tölteléket készítettünk. A kész palacsintákat lefagyaszthatjuk. Felhasználáskor kevés vajban, serpenyőben megmelegítjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:50 - #87

Túrós kókuszos

Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb specialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhaművészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Budapest egyik jellegzetes süteményével ismerkedünk meg.

A Túrós kókuszos elkészítése

Tészta: 7 deka vaj, 1 tojás, 10 deka porcukor. Ezeket kikeverjük, hozzáadunk 18 deka lisztet fél csomag sütőport és tejfölt, hogy jól nyújtható legyen. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük.
Fél kiló túrót, 3 tojást, 15 deka kristálycukrot, ízlés szerint vaníliás cukrot, reszelt citrom héját kikeverjük, és a tésztára öntjük.
A tetejére 10 deka vajat, 10 deka kristálycukrot, 1 tojást, 1 csomag kókuszreszeléket összekeverünk, és a túrós tészta tetejére kenjük. Közepesen előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:49 - #86

Kávés-mogyorós krém

Hozzávalók:
• 4 dkg mogyoró
• 4 tojássárgája
• 15 dkg cukor
• 40 dkg mascarpone sajt
• 2 kávéskanál instant kávé
• 5 dkg mogyoró
• 2 dl tejszín
A díszítéshez

• 4 fél mogyoró

Elkészítése:
A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük.

Variáció Könnyebb krémet kapunk, ha tejszín-krémsajtot használunk, és csak fele mennyiségű mogyoróval dolgozunk.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:47 - #85

Cseresznyével töltött táskák

Ha éppen indulnál valahova, vagy csak az illúziót akarod kelteni, csomagold táskákba a cseresznyét! Így bárhová magaddal viheted, ami pedig még jobb: ha nehéz a poggyász, megeheted.

Hozzávalók:
(6 személyre)
• 25 dkg liszt
• 2 dkg élesztő
• 1 dl tej
• csipetnyi só
• 1 tojás
• 1 evőkanál cukor
• 10 dkg vaj
A töltelékhez
• 50 dkg cseresznye
• 3 evőkanál cukor
• 1 kávéskanál őrölt fahéj
• a kenéshez: 1 tojás

Elkészítése:
A tésztához a lisztet mély tálba tesszük, közepére mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a sót, a tojást, a puha vajat és a cukrot. Golyót formálunk belőle, és letakarva 2 órát kelesztjük. Közben kimagozzuk a cseresznyét, a fahéjjal meg a cukorral megszórjuk, és állni hagyjuk. Amikor a tészta a duplájára kelt, vékonyra nyújtjuk, és kb. 12 cm átmérőjű négyzeteket vágunk ki belőle. Mindegyik közepére 1 kanál cseresznyét teszünk. Vizes kézzel kettéhajtjuk, a széleiket lenyomkodjuk, és kívül a felvert tojással mindet megkenjük. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.
Gyorsabban elkészülhetünk, ha mirelit leveles tésztából készítjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:45 - #84

Citromos kocka

Tészta, rajta finom citromos krém. Ha épp fogyózol, vagy eltiltottak a szénhidráttól, vagy egyszerűen épp van otthon édesítőszer, ne fogd vissza magad! Sütizhetsz bátran te is!
További cukormentes receptek »


Hozzávalók:
A tésztához:
• 8 dkg liszt
• 4 evőkanál édesítőpor
• 6 evőkanál hideg vaj
• 1 teáskanál reszelt citromhéj
• 1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
• 2 tojás
• 5 dkg édesítőpor
• 1,5 dl citromlé
• 4 evőkanál olvasztott vaj
• 1 evőkanál reszelt citromhéj

Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekeverjük az édesítőporral és egy csipet sóval, kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és összemorzsoljuk. Beledolgozzuk a citromhéjat, a vaníliát, és cipóvá formázzuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy közepes méretű tepsibe nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson kb. 1 cm magasan. A sütőben kb. 8-10 percig sütjük. Kihűtjük. A krémhez a tojásokat és az édesítőport simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevet, a vajat, és a citromhéjat. Az elősütött tésztára öntjük. A sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a massza megköt. Kihűtjük, és négyzetekre vágjuk.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:44 - #83

Cseresznyés-csokis meglepetés

Hozzávalók:
• 25 szem cseresznyebefőtt
• 25 dkg étcsokoládé
• 12,5 dkg vaj
• 3 dl tej
• 1 evőkanál kakaó
• 1 evőkanál kukoricaliszt
• 1 kávéskanál vaníliaaroma
• 2 tojássárgája
• 5 dkg cukor
• olaj

Elkészítése:
A befőttet lecsöpögtetjük, levét tálba öntjük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. A tejet, a kakaót és a vaníliaaromát habosra keverjük, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Egy másik lábasban a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a kakaós tejet. A kukoricalisztet kevés vízben feloldjuk, majd sűrűre főzzük, belekeverjük a csokis krémet, a befőtt levét, és az egészet sima krémmé dolgozzuk. Kihűtjük, és fél órára hűtőbe tesszük. Egyharmadát olajjal kikent, téglalap alakú formába öntjük, és a tetejét elsimítjuk. Befőttel megszórjuk, újra csokikrémet kenünk rá, cseresznyét szórunk a tetejére, és ezt még egyszer ismételjük. A tetejére kevés hideg vizet simítunk, hogy fényes legyen. 24 órára hűtőbe tesszük. Másnap óvatosan tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk. Vaníliakrémet kínálhatunk mellé.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:43 - #82

Fűszeres aprósütemény
kb. 50 darab


Hozzávalók:
Égetett tészta:

• 125 ml (1/8 l) víz
• 50 g vaj
• 100 g liszt
• 2 tojás (közepes méretű)

Kevert tészta:

• 100 g vaj
• 100 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 2 ml rum aroma
• 2 tojás (közepes méretű)
• 150 g liszt
• 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 1-1 késhegynyi fahéj, őrölt szegfűszeg, kardamom (bioboltból), gyömbér és szerecsendió

Ikertészta:
• 250 g liszt
• 100 g mazsola
• 100 g darabolt mandula
• 200 g marcipánmassza
Kenéshez és szóráshoz:
• 100 g olvasztott vaj
• 100 g porcukor

Elkészítés:
Az égetett tésztához a vajat a vízzel felforraljuk. A lisztet egyszerre hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg gömb alakban összeáll. A gömböt állandó keverés mellett egy percig melegítjük („égetjük"), majd egy keverőedénybe tesszük. A két tojást először felütjük, felverjük, és csak annyit keverünk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) folyamatosan a tésztához, amíg az fényes lesz, és a kanálról szálat húzva szakad le. A tésztát hagyjuk kihűlni.

A kevert tésztához a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és az aromát. Mindegyik tojást egyenként legalább fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a fűszereket, a masszához szitáljuk, és jól összedolgozzuk.

Az ikertésztához az égetett tésztát és a kevert tésztát egy keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a lisztet és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. Egy enyhén belisztezett munkalapon a mandulát és a mazsolát belegyúrjuk, és a tésztát megfelezzük. Az egyik felet egy enyhén belisztezett munkalapon 1 cm vékonyra nyújtjuk és belőle csillagokat (átmérő: 6 cm) szaggatunk.
A marcipánmassza felét fólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, és ugyancsak csillagokat szaggatunk belőle. Két tésztacsillag közé egy marcipáncsillagot teszünk és a süteményeket egy kizsírozott, sütőpapírral duplán kibélelt tepsibe helyezzük. A szaggatásból megmaradt tésztát a tésztához, a marcipánt a marcipánhoz gyúrjuk.

A tészta másik felét négyzet alakúra nyújtjuk (36 x 18 cm), és megfelezzük (2 db 18 x 18 cm). A marcipánt fólia vagy sütőpapír között négyzet (18 x 18 cm) alakúra nyújtjuk, és az egyik tésztanégyzetre helyezzük. Ráfektetjük a másik négyzetet, és kissé rányomkodjuk. A süteményt 3 x 3 cm-es szeletekre vágjuk, és egy kizsírozott, sütőpapírral duplán kibélelt tepsibe helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc
Sütés után a még forró süteményt olvasztott vajjal megkenjük, és porcukorral megszórjuk, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:42 - #81

Szalagos fánk

Hozzávalók:
• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 1 ek. porcukor
• 5 dkg vaj
• 2 tojássárgája
• 0,5 dl rum
• pici só
• 50 dkg liszt

Elkészítés:
Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk. Másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, és langyos helyen letakarva még 30 percig kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Kevés, jó forró olajban kezdjük sütni, és letakarjuk. Megfordítás után nem kell már letakarni.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:41 - #80

Őszibarack sorbet

És hogy egy igazán különleges ital is legyen az asztalon, itt ez a bódító, fortélyokat sugalló sorbet fagyiból és pezsgőből.

Hozzávalók poharanként
• 50 g őszibarackfagylalt
• 50 g eperfagylalt
• 1 dl száraz pezsgő

Elkészítése
Saját pohárban elkészített kevert ital. A fagylaltra öntsünk hűtött pezsgőt, díszítsük tetszés szerint egy-egy szem gyümölccsel. Kiskanalat és szívószálat adjunk hozzá.

...


 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!