NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Édességek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:23 - #19

Szemes krémes

Az előző módon elkészítjük a tésztát a következő anyagokból:
3 evőkanál méz,
3 deka margarin,
3 evőkanál tej,
2 tojás sárgája és egy fehérje,
16 deka cukor
1 teáskanál szódabikarbóna és
45 deka liszt hozzáadásával.

A 4 lapból kettőt használunk fel. ( a többit legközelebb…)

Krém:
1 tojássárgát, 5 deka cukrot, 4 evőkanál lisztet 4 deci tejben simára keverve pépet főzünk.
25 deka vajat vagy inkább ráma margarint 20 deka cukorral 2 van.cukorral kikeverünk, és a két fehérjével, meg a kihűlt főtt krémmel együtt, tejszínhab könnyűvé kiverjük. 2/3-ad részét egyik lapra kenjük és egyenletesen kirakjuk az ázott darabkákkal:
Egy doboz babapiskótát négy egyenlő darabba tördelünk, kirakjuk egy lapos tálcára. Egyenlően belocsoljuk 1,5 deci rummal, és amikor azt teljesen beszívta, rárakjuk a krémre, szép, egyenlő távolságban. Tetejére simítjuk a maradék krémet és a másik lappal befedve, kissé lepréseljük.

Tetejét csokimázzal vonjuk be, másnap szeleteljük, 6x3 cm-es szeletekre.

Máz: 16 deka cukor, 3 kávéskanál kakaó, 4 ev?kanál tej. 7-8 percig forraljuk, kevergetve, majd 10 deka vajjal kikeverve, kissé lehűtve simítjuk a tésztára.

Megéri az időt és ”macerát”, nagyon jól néz ki, és mese finom!

...


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:22 - #18

Baby mézes krémese

4 evőkanál olvasztott mézet,
6 deka margarinnal,
4 evőkanál tejjel kevergetve összemelegítünk.
10 deka cukrot
1 egész tojással és egy sárgájával elhabarunk, és hozzáadjuk, de már a tűzről levéve.

Fél kg lisztben csipet sót,
csapott teáskanál szódabokarbónát keverünk el. Kézzel hozzá se kell nyúlnunk, fakanállal a masszához keverjük. Tetejét elsimítva hűtőbe tesszük, másnap már nem fog ragadni. Keresztben négy felé vágjuk, egyenként kisodorva, tepsi nagyságú lapokat sütünk világos sárgára.

Krém:
3 tojás sárgáját, 2 evőkanál cukorral, 1 van.cukorral, 4 evőkanál liszttel, majd 4 deci tejjel simára kikeverünk és felfőzzük.
Kikeverünk 25 deka vajat, 10 deka porcukorral, 1 van.cukorral, a majdnem egészen kihűlt krémhez adjuk.
A 4 tojás fehérjét 5 deka cukorral keményre verjük, és könnyedén keverve a krémhez adjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
A lapokat megtöltve, két deszka vagy tálca közt kissé lepréseljük.
Pár óra múlva átgyengül, szelhető, előbb hosszában ketté, majd cikk-cakkban (farkasfog alakban) hegyes tortaszeletekre vágjuk.
Tetejét csak porcukrozzuk, de mázzal be is vonhatjuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:21 - #17

Oroszkrémtorta


    Hozzávalók 16 szelethez:

    1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű),
    5 dkg cukrozott narancshéj,
    5 dkg cukrozott citromhéj,
    10 dkg mazsola,
    1 dl rum,
    3 dl tej,
    fél rúd vanília,
    1,5 dkg zselatin,
    3 tojássárgája,
    20 dkg cukor,
    fél citrom reszelt héja,
    4 dl tejszín
    a díszítéshez:
    2 babapiskóta,
    2 dl tejszín,
    2 tasak vaníliás cukor,
    1 tasak habfixáló,
    1 evőkanál pirított mandulaforgács,
    16 szem cukrozott cseresznye


Elkészítés:

1. A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, 1 órát érleljük benne.

2. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a tasakon lévő utasítás szerint).

3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, hagyjuk kihűlni.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.

5. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel - jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre tesszük.

6. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítjük, csokoládébóbitákkal csinosíthatjuk.

1 szelet: 979 kJ/238 kcal


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:18 - #16

Tiramisu

25 dkg babapiskóta
0,5 dl mandulalikőr, vagy rum
25 dkg Mascarpone krémsajt
3 db tojás
2 kávéskanál porcukor
3 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
2 dl hideg kávé
1 evőkanál kakaópor
0,5 dkg zselatin por
0,5 dl víz
3 dl eperöntet

Elkészítés:

A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük, ráöntjük a két kávéskanál porcukorral elkevert kávé felét, majd félretesszük. A tojások sárgáját másfél evőkanál cukorral, egy tasak vaníliás cukorral a rummal és a krémsajttal összekeverjük és kb. tíz percig habosítjuk. A tojások fehérjét másfél evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémsajthoz keverjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, és ha langyosra hűlt, a krémsajthoz adjuk. A kész krém felét a beáztatott babapiskótára kenjük, a krémre rátesszük a piskóta másik felét, amit előzőleg a maradék kávéba mártogattunk. Ezután a babapiskóta tetejére kenjük a krém másik felét, végül megszórjuk kakaóval. A kész tiramisut tálalás előtt legalább két órára hűtőbe tesszük.
Eperöntetet szervírozhatunk mellé.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:10 - #15

Gesztenyés almatorta

Hozzávalók:

1 kerek piskótatorta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 kg alma, 10 dkg cukor, 2 ek. baracklekvár, 1 citrom leve, szegfűszeg, fahéj.
A krémhez: 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin


Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük, és lehűtjük. A pudingport a tejjel, a cukorral, a tojássárgával összekeverjük, és sűrűre főzzük. A piskótalapot sárgabaracklekvárral megkenjük (vékonyan), ráreszeljük a gesztenyemesszát, és rárakjuk az almadarabokat. A kihűlt krémhez hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a felolvasztott zselatint, s ráöntjük a torta tetejére. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:10 - #14

Túrószeletek

Hozzávalók:
1 kg túró, 15 dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 ev?kanál liszt, 10 evőkanál cukor, 4 egész tojás, csipet só, reszelt citromhéj, és 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor).
A tetejére: 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás.


Elkészítése:
A hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején. Forró sütőben közepes lánggal szép pirosra sütjük (legalább 40 perc). Hosszúkás szeletekre vágjuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:09 - #13

Kefírtorta

8 tojásos piskótalap (kb. 2 cm magas)
2 doboz kefír,
15 dkg porcukor,
3 evőkanál citromlé,
2 evőkanál rum,
1 csg zselatin,
1 csg. tejszínhabpótló por, hozzá az előírt adagban tej,
szederlekvár,
gyümölcs,
gyümölcskocsonya.

Elkészítés:

A kész piskótalapot visszatesszük a tepsibe,(magas oldalfala legyen) vagy tortasütőbe, bekenjük lekvárral, alaposan, hogy az elkészített krémet ne szívja be.
Krém elkészítése:
A kefírt, a porcukrot, a citromlevet, a rumot összekeverjük, felét főzőedénybe töltjük de előtte az edénybe tesszük a zselatint és fokozatosan hozzákeverjük a fél krémet. Addig melegítjük, amíg a zselatin el nem olvad. Közben a másik fél krémhez elkészítjük a tejszínhabpótló porból a tejszínhabot. Ezt összekeverjük a fel nem melegített krém felével, majd óvatosan a zselatinos krémhez adjuk. Addig várunk, míg egy kicsit megdermed, majd a piskótára öntjük. Hűtőben tovább dermesztjük, majd rárakjuk ízlés szerint a gyümölcsöket. A gyümölcskocsonyát elkészítjük. Ráöntjük és máris kész a sütemény.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:08 - #12

MEGGYES LEPÉNY

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg vaj,vagy margarin, 4 egész tojás, 15 dkg cukor, 80 dkg kimagvalt meggy, hozzá még 15 dkg cukor.

A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzá keverjük a tojássárgákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak a cukor másik felével, s ha fényes, hozzáadjuk óvatosan a tojássárgájához. Végül lazán összekeverjük a hozzászitált lisztel. Papirral bélelt tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk, ráhintünk 10 dkg porcukrot, a levétöl gyengén kinyomkodjuk, majd a tészára öntjük. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészül néhány percig szikkadni hadjuk a tepsiben. Kockákra szeleteljük, por cukorral meghintjük. Melegen vagy hidegen egyaránt jó.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:07 - #11

Margit2 receptje:

Nagyon olcsó, nagyon régi édesség:

Tejespite

Hozzávalók:

5 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
2 db tojás
35 dkg finomliszt
1 liter tej

Elkészítés: A cukrot, a vajat és a tojást robotgéppel összekeverem, majd felváltva öntöm hozzá a lisztet és a tejet folytonos keverés közben.

Előmelegített sütőben 5 percig a legkisebb hőfokon (125 fokon] sütöm, utána pedig a legmagasabbon ( 250 fokon ) 35 percig, amíg kicsit megbarnul a teteje. Lekvárral vagy csoki pudinggal tálalom.

Lapos gáztepsi méretű tepsiben sütjük!


http://margit2.extra.hu/


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 17:05 - #10

Margit2 receptje:

Mandulás-diós ostya

Hozzávalók: 1 csomag 6 lapos ostya.

Krémhez: 30 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaópor, 2 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 25 dkg margarin, 16 dkg darált dió, 1 evőkanál szeletelt mandulabél.
Elkészítés: Egy lábosban a kristálycukrot, kakaóport és a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a margarint, a darált diót, és a szeletelt mandulát. Még így együtt 6 percig főzzük kevergetés mellett.

Majd a tűzről levéve megkenjük gyorsan a lapokat, mert hamar sűrűsödik. A tetejére is jut a krémből. Elsimítjuk, és megszórjuk még egy kevés szeletelt mandulabéllel.
Egy-két órát pihenni hagyjuk, hogy az ostyalapok megpuhuljanak. Aztán már szeletelhető!



http://margit2.extra.hu/


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 15:31 - #9

Baklava

Hozzávalók:
Fél kg kész rétestészta, 1 csomag margarin, 4 egész tojás, 2 dl cukor, 1 dl liszt, 1 csomag sütőpor, 15 dg darált dió, 5 dg vagdalt dió, 10 dg mazsola.
Közepes nagyságú olajozott tepsibe beletesszünk 3 levél tésztát, a fenti hozzávalókat jól elkeverjük, rákenjük a tésztára, és ráhelyezünk három levél tésztát a töltelékre. Az így elkészített süteményt még nyersen a tepsiben kockára vágjuk és kisütjük.
Ezután negyven dekacukorból szirupot főzünk; csak annyi víz kell hozzá, hogy a cukrot éppen ellepje. Belefacsarunk 1 citrom levét. Ha a tészta kisült, azonnal ráöntjük a szirupot és néhány percre visszatesszük a sütőbe.

 


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 15:23 - #8

Margit2 receptje:

Diós kelt pite aszalt szilvával

Hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 tojás sárgája
2,8 dl tej
6 dkg ráma megpuhítva
6 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
2 dkg friss élesztő
fél citrom reszelt héja

Töltelékhez:

50 dkg darált dió
30 dkg kristálycukor
3 dl tej
1 evőkanál rum aroma
fél citrom reszelt héja
A töltelékhez valókat gázon egy kicsit összemelegíteni.

Amikor a tésztát megkelesztette a gép, kikapcsolom, és még hagyom 30 percig kelni benne. Majd kiveszem a gépből, és lisztezett nyújtólapon a tészta kétharmadát téglalap alakúra kisodrom. Margarinnal alaposan kikent 35 x 27 cm-es tepsibe teszem.
Az aszalt szilvát szűrön lecsepegtetem és ezt a a rumos tejet teszem a dió töltelékbe. Utána ráteszem az elkészített tölteléket a tésztára. Erre az egy jó maroknyi aszalt szilvát, amit a sütés elkészítése előtt már a 3 dl rumos tejbe áztattam.
Ezt követően a megmaradt egyharmad tésztát kisodrom, vékony csíkokra vágom, és elhelyezem a tésztán. Hagyom még egy kicsit kelni (15-20 perc) , majd megkenem 1 tojás sárgája + pici tej keverékével .

Hideg sütőbe (légkeverés 170 fokra) téve 22 percig sütöm, majd papírt teszek rá és sütöm tovább 10 percig, de már nem légkeveréssel szép pirosra.



http://margit2.extra.hu/


zinmor Előzmény | 2008.12.08. 15:20 - #7

Paradicsomos málé

Hozzávalók:
6 dl kukoricaliszt, 3 dl búzaliszt, 3 dl cukor, 2 dl étolaj, 3 dl paradicsomlé, egy kiskanál szódabikarbóna.
Ezekből a hozzávalókból sima masszát keverünk ki, közepes nagyságú tepsiben kisütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk, és kockákra szeletelve adjuk asztalra.


nzyang Előzmény | 2008.12.08. 15:19 - #6

Paradicsomos sütemény

Hozzávalók:
24 evőkanál liszt, 14 evőkanál paradicsompüré, 12 evőkanál étolaj, 12 evőkanál cukor, 2 egész tojás, sütőpor és 1 csomag vaníliás cukor. Ezeket a hozzávalókat habosra keverjük, majd zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és el?melegített sütőben világosra sütjük. Apró kockákra daraboljuk, porcukorral meghintjük, hidegen vagy langyosan adjuk asztalra.


nzyang Előzmény | 2008.12.08. 15:18 - #5

Parnacsúcs

Negyven dg lisztet összegyúrunk 15 dg cukorral, 4 tojássárgájával, 1 egész tojással, 2 evőkanál tejfellel, 1 dl borral, és 1 evőkanál rummal, a tésztát háromszor hajtogatjuk, elnyújtjuk, majd négyszögletes darabokra vágjuk. Minden darabot megtöltünk barackízzel, a széleit összefogjuk, megkenjük tojással, és forró sütűben kisütjük. Megszórjuk fahéjas porcukorral.


nzyang Előzmény | 2008.12.08. 15:18 - #4

Párizsi krémes

Hozzávalók a tésztájához:
30 dg liszt, 6 dg zsír, 6 dg porcukor, egy egész tojás, egy sütőpor és kevés tej.

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, a tésztát kettőbe vágjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és két egyforma lapot sütünk belőle.

Hozzávalók a krémjéhez:
fél liter tej, 4 evőkanál liszt, 20 dg cukor, 25 dg margarin, 20 dg dió, 3-4 csepp rumszesz, 2 csomag tejszínhabpor, ¼ l tej és a tejszínhabhoz ízlés szerint cukor.

A fél liter tejet a 4 evőkanál liszttel, 20 dg cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 20 dg habosra kevert margarint, 20 dg őrölt diót, néhány csepp rumszeszt, és mindezt az egyik tésztalapra kenjük. Ezután a két csomag tejszínhabport felverjük a cukorral és a tejjel, a krém tetejére kenjük, rátesszük a másik tésztalapot, és a tetejét porcukorral meghintjük. Leönthetjük csokoládémázzal is.


nzyang Előzmény | 2008.12.07. 23:46 - #3

Ezeregyéjszaka desszert

Hozzávalók:
3 dg vaj, 2 egész tojás, 1 tasak sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 2 deci joghurt, 5 dg őrölt mandula, 10 dg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 késhegynyi szerecsendió vagy szerecsendió-virág, 1 evőkanál kakaó, 1 kávéskanál citromlé, 12 dg liszt.

Keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá az egész tojásokat, és keverjük tovább 3-4 percig.

Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a kakót.

Verjük fel habkeverővel a joghurtot, és keverjük bele a citromlevet.

Lassan keverjük a vajas tojásos keveréket, a lisztet és a joghurtos keveréket úgy, hogy egy kicsit az egyikből, egy kicsit a másikból öntsünk bele, vigyázva, nehogy csomós legyen. A legvégén keverjük bele a mandulát. Öntsük jól kivajazott tortaformába, és közepesen meleg sütőben süssük 25-30 percig. Amikor kihűlt, vágjuk ketté, és töltsük meg krémmel.

A krém hozzávalói:
3 evőkanál vaj, 2 evőkanál nagyon erős, forró feketekávé, 35 dg porcukor, 1 tojás, 1 deci tejszín, 1 evőkanál kakaó.

Habkeverővel vagy mixerrel keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a tojást, verjük 2-3 percig, majd adjuk hozzá a cukrot, a kakaót és a forró kávét. Végül keverjük bele a tejszínt.


nzyang Előzmény | 2008.12.07. 23:45 - #2

Anyósszelet

Nyolc tojásból a szokásos módon piskótát készítünk. Ezután előkészítjük a barna tésztát: 15 dg cukrot, 10 dg margarint, 1 tojást, 1 evőkanál kakaót, 35 dg lisztet, 1 sütőport összekeverünk annyi tejjel, amennyit felvesz. Fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és zsírozott sütőlap hátán két lapot sütünk belőle. Elkészítjük a következő krémet: fél liter tejet 4 kanál liszttel és 4 kanál cukorral sűrű krémmé főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a 15 dg cukor és a 15 dg margarin habos keverékét. A krémet kétfelé osztjuk, egyik felébe citromhéjat reszelünk és citromlevet facsarunk, a másikba kakaót teszünk.
A barna tésztalapot megkenjük a krém egyik felével, rátesszük a piskótatésztát, ezt megkenjük a krém másik felével, és a tetejére tesszük a másik barna lapot. Az egészet csokoládémázzal vonjuk be. Hosszú szeletekre vágva szervírozzuk.


nzyang Előzmény | 2008.12.07. 23:44 - #1


 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!