NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Édességek Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:40 - #79

Farsangra: túrófánk

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, olaj, fahéjas porcukor, panírozáshoz zsemlemorzsa

Elkészítés:
A túrót összegyúrjuk a tojássárgákkal, a liszttel, a zsemlemorzsával és egy csipet sóval, és óvatosan hozzádolgozzuk a habbá vert fehérjét. A masszából vizes kézzel gombóckákat formálunk, majd kissé meglapítjuk. Zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban piros ropogósra sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a zsiradék leivódjon róla, majd fahéjas porcukorral meghintjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:39 - #78

Farsangra: csokis fánk

Hozzávalók:
12 dkg finomliszt, 12 dkg margarin,
só, 1,5 dl víz, 4 tojás.

A mártáshoz:
8 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojássárgája,
1 kiskanál finomliszt,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
10 dkg csokoládé,
2,5 dl tej

Elkészítés:

A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, és kis lángon addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve a tésztát jól kidolgozzuk. A masszából diónyi gömböket szaggatunk kanál segítségével, és közepesen forró olajban kisütjük. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, csak a csokit tördeljük a tejbe és forraljuk fel külön edényben. Majd összevegyítjük a cukros masszával együtt és forraljuk, míg besűrűsödik. Tálaláskor a fánkokra öntjük.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:39 - #77

Málnahab

Aki elkeseredve búcsúzna a málnától erre az évre, annak eláruljuk, hogy októberig érik a piros, zamatos finomság. Így aztán semmi akadálya, hogy habot készítsünk belőle. Aztán pedig jöhet a mélyhűtött változat.

Hozzávalók:
• 1 citrom
• 35 dkg málna
• 1 tasak vaníliáscukor
• 2 kávéskanál málnalikőr
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszín
• 3 tojásfehérje

Elkészítése:
A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk. Belekeverjük a vaníliáscukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:37 - #76

Diós szelet

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt barack
25 dkg dió
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor
1 csapott evőkanál őrölt fahéj
1 csapott evőkanál őrölt szegfűszeg
10 dkg vaj
25 dkg cukor
2 tojás
6 evőkanál tej
25 dkg porcukor
2 citrom leve

Előkészítés:
Az aszalt szilvát és barackot, a diót apróra vágjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a fahéjat és a szegfűszeget.

Elkészítés: Habosra keverjük a vajat a cukorral, beledolgozzuk a tojásokat és a tejet. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az aszalt gyümölcsöket és a diót. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A masszát kb. 2 cm vastagon a tepsibe simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A süteményt kb. 2 órát hűlni hagyjuk, majd 3x6 cm nagyságú darabokra vágjuk. A porcukrot simára keverjük a citromlével, és ezzel a sűrű cukormasszával megkenjük a süteményszeleteket. Hagyjuk megszáradni.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:37 - #75

Mandulás-málnás süti

Ha nincs kedved és türelmed az aprósütemény-műfajhoz, válaszd a tepsiben sült finomságokat. Ilyenkor elég csak sütés után felszelned, és nem kell egyenként bajlódnod.

Hozzávalók:
• 250 g liszt
• 50 g őrölt mandula
• 200 g kockákra vágott vaj
• 280 g barnacukor
• 50 g kókuszreszelék
• 2 tojás
• 350 g málna (lehet fagyasztott is)

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit vajazz ki. A lisztet, mandulát, vajat, cukrot tedd egy konyhai robotgépbe, és keverd össze. Ha nincs ilyen géped, a kezed is használhatod. Vegyél ki a keverékből kb. 85 gr-nyit, keverd bele a kókuszreszeléket, és tedd félre. A maradék tésztához add hozzá a tojásokat és gyorsan keverd össze. Nem kell nagyon lágynak lennie!
A tésztát tedd a tepsibe, szórd a tetejére a málna felét. Tedd a tetejére a kókuszos keveréket, és süsd 45 percig. Tedd a tetejére a maradék málnát, és süsd még 15 percig. A tepsiben hűtsd ki, ott szeld fel.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:36 - #74

Mézespuszedli Nagymama módra

Hozzávalók:
• 1/4 kg méz,
• 1/2 kg liszt,
• 12 dkg vaj vagy margarin,
• 10 dkg cukor,
• 1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
• 1 kávéskanál szódabikarbóna,
• 1 kávéskanál fahéj,
• 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
• reszelt narancshéj vagy citromhéj

Elkészítés:
A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tettszés szerint.

Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:36 - #73

Kókuszos-mandulás habcsókok

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
• 5 tojásfehérje
• 25 dkg porcukor
• 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
• 25 dkg kókuszreszelék
• 2 evőkanál rum
• 40 dkg finomra darált mandula vagy marcipán

A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé
Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát. A sütőpapírra kanállal, vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, belemártjuk a sütemények egyik felét. Tortarácson hagyjuk megszáradni.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:35 - #72

Habcsók

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
• 2 tojásfehérje
• 15 dkg porcukor
• 3 dkg étkezési keményítő
Előkészítés:
Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon. A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, habra szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük, és kisebb „csókokat" nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt, és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:35 - #71

Gyömbéres süti

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
• 20 dkg ét-tortabevonó, • 20 dkg puha vaj,
• 10 dkg porcukor, • 10 dkg keksz,
• 15 dkg kandírozott gyömbér, cseresznye
Elkészítése:
A tortabevonót olvasszuk fel forró víz felett. A vajat és a porcukrot keverjük habosra. A kekszet vágjuk apróra, a gyömbért daráljuk le. A kihűtött csokit, a kekszet és a gyömbért keverjük össze a vajkrémmel. Tegyük a hűtőbe. Fagylaltoskanállal vagy két teáskanállal dió nagyságú golyókat formázzunk belőle. A tetejére tegyünk kandírozott cseresznyét, és fogyasztásig tegyük a hűtőbe.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:35 - #70

Gyömbéres mézes

Hozzávalók:
• 30 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 3 tojás
• 25 dkg folyékony barna cukor (helyette használhatunk mézet
• 2 kávéskanál őrölt gyömbér
• 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
• 1 kávéskanál őrölt narancshéj
• 1 kg liszt
• 3 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Összefőzzük a folyékony barna cukrot (vagy mézet) és a fűszereket, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg kihűl. Felverjük a tojást és a cukrot. Összekeverjük a liszt felét a szódabikarbónával, majd összekeverjük a cukros (vagy mézes) margarinnal. Hozzáadjuk a felvert tojást és a maradék lisztet. Nem dolgozzuk ki a tésztát. Légmentesen lefedjük, és állni hagyjuk egy éjszakát. Másnap kinyújtjuk a tésztát, és formákra szaggatjuk. A sütőben aranysárgára sütjük közepes hőfokon

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:34 - #69

Fonott kalács

A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három vagy öt cipóra osztjuk. Ezekből egyforma rudakat sodrunk, és egy kicsit meghúzogatva három vagy öt ágból a kalácsot megfonjuk.

Hozzávalók a tésztához
• 500 g liszt
• 20 g élesztő
• 40 g porcukor
• 3 dl tej
• 50 g vaj
• 2 db tojássárgája
• só
• a tészta nyújtásához: 100 g liszt
• a sütőlemez kenéséhez: olaj
• a tészta kenéséhez: 1 db tojás

Elkészítése
A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három vagy öt cipóra osztjuk. Ezekből egyforma rudakat sodrunk, és egy kicsit meghúzogatva három vagy öt ágból a kalácsot megfonjuk. A megfont tésztát a zsiradékkal megkent sütőlemezre kelni tesszük. Ha kétszeres nagyságúra nőtt, tetejét a felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 40 percig sütjük. Letakarva kihűtjük, és csak hidegen szeleteljük fel.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:33 - #68

Bejgli

Hozzávalók:
• 1 kg liszt,
•20 dkg vaj vagy margarin,
•15 dkg zsír,
•60 dkg cukor,
•1 dkg élesztő,
•2 tojás, •2 dl tej, •só,
•40 dkg mák,
•40 dkg dió,
•10 dkg mazsola,
•fél citrom,
•4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk és hideg helyen néhány órán át pihentetjük. Utána 6 egyenlő részre osztjuk, és cipókba formáljuk, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Hármat mákos, hármat diós töltelékkel töltünk meg úgy, hogy a sűrű tölteléket lapos késsel egészen a tészta széléig kenjük, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tésztából, és felsodorjuk.

Gyengén kizsírozott tepsibe rakjuk a megtöltött bejgliket, tojással megkenve fél óráig meleg helyen tartjuk, ismét megkenjük, és ezúttal hideg helyre tesszük addig, amíg a tojás megszárad. Mérsékelten meleg sütőben, kb. 35-40 percig, sütjük. Így szép márványos lesz.Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék).

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és 4 dkg zsemlemorzsát, vagy búzacsírát.

...


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:33 - #67

Drezdai püspökkenyér

Hozzávalók:

A tésztához:
• 10 dkg mazsola,
• 10 dkg fekete szemű mazsola, • 3 evőkanál rum,
• 5 dkg élesztő,
• 1/8 liter tej,
• 10 dkg cukor,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 5 dkg zsír,
• 50 dkg liszt,
• 1 tojás,
• 1/2 teáskanál só,
• fahéj,
• vaníliás cukor,
• 1 citrom reszelt héja,
• 10 dkg mandula.

Ezen kívül:
10 dkg vaj,
6 dkg cukor,
5 teáskanál porcukor

Elkészítése: A mazsolákat áztassuk a rumban. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen, 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót keverjük össze. A mazsolát adjuk hozzá, majd 1 órát pihentessük. A tésztát kenyér formára alakítjuk, a széleit alufóliával határoljuk, hogy ne csússzon szét. A tepsit sütőpapírral rakjuk ki, tegyük bele a tésztát, 30 percet hagyjuk állni, majd 180 fokos sütőben 65–70 percig süssük. Ha megsült, a meleg püspökkenyeret olvasztott vajjal kenjük be, és szórjuk meg cukorral.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:33 - #66

Gyümölcskenyér szentestére

Hozzávalók:
• 20 dkg aszalt szilva
• 30 dkg aszalt körte
• 20 dkg aszalt füge
• 1,1 liter víz
• 24 dkg mazsola
• 12 dkg dió
• 12 dkg mogyoró
• 12 dkg cukrozott citromhéj
• 12 dkg kristálycukor
• 1/2 teáskanálnyi őrölt fahéj
• csipetnyi őrölt szegfűszeg
• ánizs és só
• 0,5 dl rum
• 1 citrom leve
• 35 dkg finomliszt
• 6 púpozott evőkanál búzakorpa
• 1 dkg élesztő
• hámozott, félbevágott mandula
• tetszés szerint kandírozott gyümölcs a díszítéshez
• 1 teáskanálnyi víz a mázhoz
• zsiradék a tepsihez

Elkészítése:
A gyümölcskenyér előkészítését a sütés előtti napon kell kezdeni, mert a gyümölcsöket legalább 12 órán át kell áztatni. A szilvára, körtére és fügére ráöntünk kb. 1 liter vizet és letakarva egész éjjel ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük, és apróra összevágjuk.

A cukrozott citromhéjat, a mandulát, az apróra vágott diót és mogyorót a cukorral és a rummal összekeverjük és 2 órán át, állni hagyjuk, ezután a többi megpuhított gyümölccsel, egy citrom levével és a fűszerekkel jól összekeverjük.

15 dkg finomlisztet 3 evőkanál búzakorpával, 1 dl kézmeleg vízzel, 1 dkg élesztővel, csipetnyi sóval összekeverünk, kenyértésztát készítünk és félretesszük keleszteni. A gyümölcsmasszát összekeverjük 20 dkg liszttel, 3 evőkanál búzakorpával. Ezt összedolgozzuk a megkelt tésztával, majd két részre osztjuk, és kerek cipókká formázzuk.

Mindkét kezünket hideg vízbe mártva a cipók tetejét laposra simítjuk. Fél mandulákat teszünk rá, és ízlés szerint kandírozott gyümölcsökkel díszítjük.

A gyümölcskenyereket kizsírozott tepsibe tesszük, még kb. 30-40 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 70-80 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, majd a következő mázzal kenjük be: 3 teáskanálnyi cukrot feloldunk 1 teáskanálnyi vízben, majd felforraljuk.
Ha sokáig frissen akarjuk tartani a gyümölcskenyeret, jól záródó fémdobozban tartsuk!


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:32 - #65

Gyümölcskenyér (Uruguay)

Hozzávalók:
• 3 db banán, • 1/4 bögre cukor
• 2 db tojás, • 120 gramm olvasztott margarin
• 1 evőkanál tej, • 2 bögre liszt
• 1 kiskanál sütőpor, • 1 kiskanál szódabikarbóna
• 1 csipetnyi só, • 1/2 bögre aprított dió

Elkészítési módja:
A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az aprított diót. Ezután a banános pépet hozzákeverjük a liszthez. Az így kapott masszát kivajazott és meglisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. Meleg sütőbe tesszük, és amikor barnulni kezd a teteje, közepes hőmérsékleten sütjük.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:32 - #64

Karácsonyi gyümölcskenyér 2.

Hozzávalók:
• 3 tojás
• 5 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál kakaó
• 1 kávéskanál
• mézeskalács
• fűszerkeverék
• fél citrom és narancs reszelt héja
• 4-5 szem dió és füge
• 1 banán
• 1 kávéskanál
• sütőpor
• 3-4 evőkanál kristálycukor
• 2-3 evőkanál kefir
• 4-5 dkg margarin

Elkészítés:
A 3 tojássárgáját a vajjal, a cukorral, a kefírrel, a fűszerekkel és a lereszelt citrom- és narancshéjjal robotgép segítségével összedolgozzunk, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd még egyszer átdolgozzuk. Közben a tojásfehérjéket keményre verjük, majd a tésztába öntve mégegyszer átdolgozzuk a robotgép segítségével, hogy jó krémes legyen. Hozzáadjuk a kockákra vágott banánt, fügét és diót, a masszát kikent edénybe rakjuk (pl. őzgerinc formába), és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük - vagy amig a teteje megemelkedik és szép barna lesz.

Megjegyzés:
Téli fűszerezése a karácsonyt juttatja eszünkbe. Kellemes uzsonna a hétköznapokon is, kávéval vagy teával.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:31 - #63

Karácsonyi gyümölcskenyér

Hozzávalók:
• 60 dkg liszt, • 5 dkg élesztő
• 200 ml 35 fokra melegített tej , • 5 dkg cukor
• 1 tojás , • 1/4 teáskanál kardamom
• 1/2 vaníliarúd , • 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
• 1/2 teáskanál só , • 27,5 dkg puha vaj
• 15 dkg mazsola , • 5 dkg tört mandula
• 5 dkg kockára vágott kandírozott citromhéj
• 5 dkg kockára vágott kandírozott narancshéj
• 2 evőkanál rum
• 2 csomag vaníliáscukor

Elkészítése:
A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozunk, és belegyúrjuk a kelt tésztába. További 15 percig kelesztjük.
Elkeverjük a mazsolát a mandulával, a kandírozott citromhéjjal és narancshéjjal, valamint a rummal. Kicsit állni hagyjuk, és beledolgozzuk a tésztába. 15 perc múlva kalácsot formálunk a tésztából. 20 cm hosszú, lapos rudat gyúrunk, a két végén kicsit benyomjuk, és hosszában középen összehajtjuk. 20-30 percig kelesztjük, majd megsütjük. A gyümölcskenyeret még melegen olvadt vajjal bekenjük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:31 - #62

Amerikai kávés muffin

Hozzávalók: 12 darabhoz
4 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál  sütőpor
2 evőkanál instant kávépor
15 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
20 dkg cukor
1 csomag  vaníliás cukor
0,8 dl tej
Elkészítés:

1. A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit.

2. A tojásokat válaszd szét, és verd fel a tojásfehérjét alaposan.

3. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól keverd el.

4. Egy másik tálban verd fel a cukrot, tojássárgáját, vajat, vaníliás cukrot és a tejet.

5. Keverd a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, de csak addig, ameddig egyszer jól elkeverednek. Ha túl sokáig kevered, nehéz lesz a tészta!

6. Végül óvatosan keverd a masszába a felvert tojásfehérjét is.


zinmor Előzmény | 2008.12.14. 22:30 - #61

Meggyes-mákos muffin

Hozzávalók: 
100 g vaj,
284 ml tejföl,
2 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
280 g liszt, 1 csomag sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 csipet só,
200 g barna cukor,
4 evőkanál mák,
140 g meggy

Egy edényben keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a vaníliát. Egy másik edényben keverjük össze a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval, őrölt mákkal. Óvatosan adagoljuk a vajas keverékhez, majd ha jól összekeveredett, tegyük bele a kimagozott meggyet is.

Muffin sütőformát vajazzunk és lisztezzünk ki alaposan, és háromnegyedig töltsük meg a masszával.
Forró, körülbelül 160-170 fokos sütőben süssük 25-30 percig.


zinmor Előzmény | 2008.12.12. 19:39 - #60

Barackos muffin rozmaringgal

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
1 zacskó sütőpor,
2 evőkanál porcukor,
5 dkg vaj, 1 db tojás,
1 dl tej,
6 dkg sárgabarack (csak a húsa, lehet aszalt barack is),
1 kávékanál frissen vágott rozmaring,
csipet só.


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a cukorral, kevés sóval. Olvasszuk fel a vajat. Keverjük a tejet a tojássárgához, és a felolvadt vajhoz. Ebbe adjuk bele a lisztet, és dolgozzuk össze. Végül a tojás felvert habjával, a barackdarabkákkal, és rozmaringgal is keverjük el. A muffin formákat béleljük ki sütőpapírral, és háromnegyedig töltsük meg a tésztával az edénykéket. 20-25 percig sütjük, lassan engedjük kihűlni. Langyosan a legfinomabb.


 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!