NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
 
Altalnos
 
MIXER
 

Tzkagyl
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzsek
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzszlsok
 
Linktr
 
Szmll
Induls: 2005-11-20
 


narckp-illzi

 

Tantra
 
Frum
Frumok : Receptek innen-onnan : dessgek Frumok: 
Tmaindt hozzszls
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:38 - #59

Alms muffin mazsolval

Hozzvalk:
25 dkg alma (hmozva, maghz nlkl),
1 db citrom leve (s hja krbevgva, dsznek),
18 dkg liszt,
1 evkanl zselatin,
1 dl tej,
2 evkanl tkezsi kemnyt,
2 db tojs,
8 dkg vaj,


4 dkg mazsola, citromlevl a dsztshez, papr muffin forma
A meghmozott, maghz nlkli almadarabokat megcsepegetjk citromlvel, hogy szp vilgosak maradjanak. A mazsolt megtiszttjuk, megmossuk, kevs langyos vzben ztatjuk. A felolvadt zselatint, tkezsi kemnytt, tojssrgt, tejet, citromlevet a liszttel sszedolgozzuk. A vgn adjuk hozz az almt, s a beztatott mazsolt. A tsztt elosztjuk a papr muffin formkban.

Ezeket enyhn kivajazott stlemezre helyezzk. A tszta tetejt tojs felvert habjval bekenjk. 170 fokon 20 percig stjk, a stbl kivve flig kihtjk, majd tlra rendezzk. Porcukorral meghintve, a citromhjkarikkkal s citromflevllel dsztve knljuk.



zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:38 - #58

Csokolds muffin 2.

Hozzvalk:
25 dkg liszt,
1 zacsk stpor,
2 evkanl kakapor,
12 dkg tejcsokold,
12 dkg fehr csokold,
10 dkg kristlycukor,
2 dl tej, 1 dl tejfl,
10 dkg vaj,
1 db tojs


Kapcsoljuk be a stt, s melegtsk el 180 fokra. A lisztet s a kakaport szitljuk kevertlba, adjuk hozz a kristlycukrot, a stport, majd keverjk ssze. A tojst flig verjk fel, a vajat olvasszuk meg, keverjk ssze a tejjel s a tejfllel, majd ntsk a lisztre. Fakanllal keverjk ssze a tsztt gy, hogy kzben az aprra trdelt csokolddarabkkat is hozzadjuk.

A muffin stforma mlyedseibe tegynk 12 db paprhvelyt, s ezekben osszuk el a tsztt egyenl rszben. Tegyk be az elmelegtett stbe 15-20 percre, illetve amg t nem sl.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:37 - #57

Gymlcss muffin

Hozzvalk:
1 tojs, 2 bgre finomliszt,
3/4 bgre tej,
1/3 bgre kristlycukor,
1 bgre gymlcs,
1/2 bgre tolaj,
1 teskanl s,
1 evkanl reszelt narancshj,
3 teskanl stpor (nem kell hozz egy egsz csomag!),
2 evkanl kristlycukor,
1 teskanl aprra vgott narancshj

Elksztse:
Olajozzunk ki vagy bleljnk ki stpaprral egy 12 darabos muffin stformt! (Az olajozs egyszerbb mvelet, de a tszta leragadst csak gy kerlhetjk el, ha gondosan hajtjuk vgre.) A stt melegtsk el a legmagasabb hfokra. A hozzvalk kimrshez a legjobb, ha egy 2,5 dl-es bgrt vlasztunk: a ksbbiekben szinte minden sszetevt ezzel mrnk. A tojst folyamatos kevergets mellett elegytjk az olajjal. Az olajat lassan ntsk, hogy ki ne csapdjon. (Ez azt jelenti, hogy a tojs s az olaj klnvlik az ednyben.)

A tojs s az olaj keverkhez ntsk a tejet, a cukrot, a reszelt (!) narancshjat, majd a gymlcst s vgl a lisztet, amit tszitltunk s a stporral valamint a sval elkevertnk. A tsztt nem kell simra keverni, elg, ha a liszt csak ppen tnedvesedett. Az gy sszelltott tszta kiss darabosnak, ragacsosnak tnik. Az aprra vgott narancshjhoz rakjunk 2 evkanl cukrot, majd miutn a forma kosarait 3/4-ig megtltttk a tsztval, mindegyik tetejre tegynk ebbl a cukrozott narancshjbl. A tsztt addig sssk, mg aranybarna nem lesz a teteje. A stsi id kb. 15-20 perc. Az elkszlt muffinokat emeljk ki a kosarakbl, s ha md van r, vasrcson htsk ki.
Nem rt tudni, hogy szinte brmilyen gymlccsel kszlhet a muffin. Kszthetjk befttel, aprra vgott aszalt gymlccsel (szintn kiprblt recept!), s mirelit gymlcskeverkkel, ebben az esetben a mikrohullm stben olvasszuk fel a gymlcst s csorgassuk le rla a flsleges levet. Kszlhet anansz s mandula keverkvel, kakaval, csokoldval. A tszta minden esetben ugyangy kisthet. Mg egy megjegyzs: a reszelt s az aprra vgott narancshjnl gyeljnk arra, hogy csak a narancssrga fels rteget vgjuk le, mert a hj fehr rsze keser!


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:36 - #56

Dis muffin

Hozzvalk:
0,5 kg cseresznye, 40 dkg liszt, 2 tojs,
8 dkg vaj, 2,5 l tej, 15 + 5 dkg vanlis porcukor,
15 dkg durvra vgott di, 1 citrom, mokkskanl stpor, olaj

Elkszts:
A stt 200 C-ra bekapcsoljuk, s amg bemelegszik, sszekeverjk a muffin masszjt. A lisztben elvegytjk a stport s a lereszelt citromhjat. Egy msik ednyben 5 deka lgy vajjal s 15 deka vanlis porcukorral kikeverjk a tojsokat, majd hozzadva a tejet addig kevergetjk, amg a cukorszemcsk teljesen elolvadnak. Csommentesen belekeverjk a lisztet, majd beleforgatjuk a didarabokat is.

A cseresznyt kimagozzuk, s enyhn megszrjuk porcukorral. A muffinstt vajjal kikenjk, s kt kanl segtsgvel kevs dis tsztt tesznk mindegyikbe. Mindegyik kzepbe 2-3 szem cukrozott cseresznyt tesznk, s tsztamasszt kanalazunk rjuk. Elmelegtett stbe toljuk, s krlbell 20 perc alatt kszre stjk. A maradk cukros cseresznyt sszeturmixoljuk, s kis tlkba tve a kisttt muffinok mell knljuk.
J tancs: Ezt a mennyisget egy 12 darabos muffinformban ktszerre tudjuk kistni. Ne tltsk teljesen tele a formkat, mert sts kzben megnnek a muffinok.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:36 - #55

Dis-csokis-vanlis muffin

Hozzvalk:
1.75 cssze csokireszelk
0.33 cssze tej
5 evkanl vaj
1.25 cssze liszt
2 evkanl cukor
0.25 cssze barnacukor (fehrcukor is megteszi)
2 teskanl stpor
0.5 teskanl fahj
1 cssze di
1 db tojs
1 csomag vanlis cukor

Az ntet elksztse:
Villval keverj ssze 1/4 cssze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teskanl fahjat s 2 evkanl olvasztott vajat egy kis tlban, amg csommentes nem lesz. Adj hozz 1/4 cssze darlt dit.
A muffinhoz melegtsd el a stt 190 fokra, s bleld ki a tepsit a paprokkal vagy zsrozd be a formkat.

Keverj ssze egy (!) cssze reszelt csokit tejjel s a maradk vajjal gz fltt. Addig keverd, amg elolvad a csoki s teljesen folykony llag nem lesz az egsz massza.

Keverd ssze egy msik tlban a lisztet, a cukrot, a stport, a fahjat, a dit s a maradk csokireszelket.

Egy kis tlban keverd ssze a tojst, a vanliaaromt, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egszet a lisztes keverkhez, amg egynem nem lesz. Ne keverd tl!

Adagold a formkba, 2/3-ig legyenek tele. Bsgesen rakjl rjuk az ntetbl. 20-25 percig ssd, a stben htsd 5 percig, aztn pedig rcson htsd ki teljesen.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:36 - #54

Bannos muffin

Hozzvalk:
2 tojs
1 pohr cukor
1/3 pohr olvasztott vaj
2 pohr liszt
1 pohr zabpehely
1 kiskanl szdabikarbna
1 kiskanl stpor
1/2 kiskanl rlt szerecsendi
2 db bann


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:35 - #53

Csokis muffin-stemnyek

Hozzvalk :
2db tojs
1 pohr (ez mindig 2,5 dl-es) cukor
3 pohr liszt
200 g vaj
1 1/5 pohr natr joghurt
1 kiskanl stpor
1/2 kiskanl szdabikarbn
1/2 kiskanl s
1 tbla tcsoki

A tojst, a cukrot, s a kicsit megolvasztott vajat habosra verjk. A lisztet sszekeverjk a stporral s a szdabikarbnval, majd a joghurtot s a lisztet folyamatos kevers kzben az elzleg sszekevert masszhoz adjuk. Ezutn feldaraboljuk a csokit, s a tsztba keverjk. A muffinforma mlyedseit flig tltjk, majd kzpmeleg stben kb 20 pecig aranybarnra stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:35 - #52

Csokolds muffin 1.

Hozzvalk (kb. 14 db)
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vanlis cukor
2 db tojs
30 dkg liszt
1 stpor
kb. 1 dl tej

plusz tetszleges belevalk:
mazsola, di, aszalt gymlcsk, csokold, fahj, kakapor stb.

A megolvasztott vajba belekeverjk elszr a cukrot s a vanlis cukrot, majd a tojs kvetkezik. Ezutn jhet a liszt, a stpor s vgl annyi tej, hogy formlhat masszt kapjunk. A tetszlegesen kivlasztott egyb hozzvalkat is belekeverjk, majd a muffinpapr mrettl fggen dinyi-tojsnyi mret golykat formlunk. (Vigyzat! A gombcok megnnek a stportl.) A paprokat a stformba helyezzk, bele a gombcokat, s kzepes-kis lngon addig stjk, amg a beleszrt hurkaplcra mr nem ragad tszta.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:34 - #51

Aszalt barackos muffinok

Hozzvalk 12 darabhoz:
20 dkg aszalt srgabarack
5 dkg mazsola
3 evkanl barackplinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 csomag stpor
1/2 mokkskanl rlt fahj
1/2 mokkskanl mzeskalcs fszerkeverk
2 tojs
1 evkanl mz
1/2 dl tej

Elkszts:
Az aszalt barackot s a mazsolt apr darabokra vgjuk, s sszekeverjk a barackplinkval. A vajat felolvasztjuk, s a muffinformt kikenjnk vele. A maradk vajat flretesszk. A stt 200 fokra (gzst 3. fokozat) elmelegtjk.

Elkszts: A cukrot sszekeverjk a liszttel, a stporral, a fahjjal s mzeskalcs fszerkeverkkel. Hozzadjuk a barackot s a mazsolt. A tojst habosra keverjk, hozzadjuk a vajat, a mzet s a tejet. Kanalanknt a lisztes keverkhez adjuk. Ne legyen tl folykony a massza! A tsztt a formba tltjk, s a stben kb. 20 percig stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:34 - #50

Adventi muffin

Hozzvalk 12 darabhoz
20 dkg aszalt srgabarack
5 dkg mazsola
3 evkanl barackplinka
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fl csomag stpor
fl mokkskanl rlt fahj
fl mokkskanl mzeskalcs fszerkeverk
2 tojs
1 evkanl mz
fl dl tej

Elkszts:
Az aszalt barackot s a mazsolt apr darabokra vgjuk, s sszekeverjk a barackplinkval. A vajat felolvasztjuk, s a muffinformt kikenjnk vele. A maradk vajat flretesszk. A stt 200 fokra elmelegtjk.

Elkszts: A cukrot sszekeverjk a liszttel, a stporral, a fahjjal s mzeskalcs fszerkeverkkel. Hozzadjuk a barackot s a mazsolt. A tojst habosra keverjk, hozzadjuk a vajat, a mzet s a tejet. Kanalanknt a lisztes keverkhez adjuk. Ne legyen tl folykony a massza! A tsztt a formba tltjk s a stben kb. 20 percig stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:33 - #49

Icipici sznes falatkk

Hozzvalk:
• 140 g vaj
• 140 g cukor
• 3 tojs
• 100 g liszt
• 25 g kukoricaliszt
• fl stpor
a dsztshez
• cukormz s mlnaszrp
• cukor- vagy marcipnvirgok
• csokimz

Elksztse:
Melegtsk el a stt 190 fokra. A muffinstkbe tegynk beleval kis paprokat. A sti alapanyagait tegyk egy nagy tlba, s kb. kt perc alatt kzi mixerrel verjk fel simra. Mindegyik stformt tltsk flig, s sssk kb. 12-15 percig, amg felemelkedik, s aranyszn lesz.
Ha kszen vagyunk, mr csak dszteni kell, teljesen zls szerint. Ha a gyerekeket is segtsgl hvod, garantltan jl fogtok szrakozni!


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:33 - #48

fonys, barackos s tejfls muffin

Ez a sok finomsg nem hrom klnbz stiben lakik, hanem ugyanabban az egyben. gy teht ez itt az igazi zrobbans. Knny tsztjnak titka a sznsavas vz.

Hozzvalk:
• 350 g liszt
• stpor
• 100 g cukor
• 100 g olvasztott vaj
• 140 ml tejfl
• 2 tojs
• 1 citrom hja finomra reszelve
• 150 g fonya
• 2 friss barack, felkockzva
• 6 kanl sznsavas vz

Elksztse:

Melegtsd fel a stt 200 fokra, s kszts el hat muffinstt. Keverd ssze a lisztet, cukrot s stport egy nagy tlban, add hozz az olvasztott vajat, a tejflt, a tojsokat s a citrom hjt, s egy habvervel keverd addig, amg egysges, lgy tszta lesz belle.
vatosan keverd bele a gymlcst, legvgl a sznsavas vizet.
Oszd el a tsztt a stkbe. Szrd meg egy kis cukorral, s ssd 25-30 percig, amg aranyszn nem lesz. Legjobb, ha melegen tlalod.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:32 - #47

Margit2 receptje:

Kkuszdi

Hozzvalk:
- a klsejhez:

30 dkg darlt di
20 dkg porcukor
1 db tojs
5 dkg kakapor (lehetleg holland)
3 evkanl rum

- a belsejhez:

10 dkg puhtott margarin
10 dkg kkuszreszelk
10 dkg porcukor

-a forgatshoz: 6-8 dkg kkuszreszelk
- a dsztshez: 15-30 db dibl.

Elksztse:

Elszr a belsejt kell elkszteni. A hozzvalkat sszegyrjuk, s 15 db gombcot csinlunk belle. Egy tlcra rakjuk, s betesszk a mlyhbbe.

Utna a klsejhez valkat is sszegyrjuk, s 15 db gombcot csinlunk belle. Ekkor elveszsk a fehr gombcokat a mlyhtbl. Majd kicsit kilaptjuk a kakas gombcokat a tenyernkben ( vizes kzzel kell dolgozni!), s a kzepbe helyezzk a fehret, krbevonjuk, s utna belehempergetjk a kkuszreszelkbe. Ezutn betesszk a htbe. Tlalskor les vizes kssel kettvgjuk, s a kzepbe dibelet rakunk.

http://margit2.extra.hu/


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:31 - #46

Margit2 receptje:

Somli sti

Dis piskta:

3 tojs srgja, 15 dkg porcukor, 3 evkanl vz, ezt turmixban felverni. Majd hozzadunk 12 dkg lisztet, 1 kvskanl stport, 12 dkg darlt dit + a 3 tojs habjt, s sszekeverjk vatosan. Elmelegtett stben 200 fokon 12 percig stjk, 27 x 35 cm-es tepsiben.

Kakas piskta:

3 tojs srgja, 15 dkg porcukor, 3 evkanl vz, ezt turmixban felverni. Majd hozzadunk 12 dkg lisztet, 1 kvskanl stport, 2 evkanl kakaport + a 3 tojs habjt, s sszekeverjk vatosan. Elmelegtett stben 200 fokon 12 percig stjk 27 x 35 cm-es tepsiben.

Krm:

0,5 liter tejet, 2 csomag vanlis pudingporral s 12 dkg kristlycukorral srre fznk. J kemnyre felverjk az 5 tojs fehrjt a 12 dkg porcukorral, s a pudingos krmbe melegen belekeverjk a gzon.

A 10 dkg mazsolt annyi vzzel, ami ellepi felforraljuk, majd lentjk rla a vizet, s rntjk a 0,5 dl rumot, zni hagyjuk.

15 dkg darlt dit darlunk.

Tetejre:

3 dl Hulala habb verve, kevs csoki dara kell.

Elksztse:

Alulra egy tlcra a vilgos, dis pisktt tesszk, erre rkenjk a krm felt, rszrjuk a rumos mazsola felt, majd a 15 dkg di felt. Erre helyezzk a kakas pisktt, melyet meglocsoljuk a mazsolrl leszrt rummal. Rkenjk a krm 2. felt, a megmaradt mazsolt s a dit.

Ezutn a 3 dl Hulalt j kemnyre felverjk, s a tetejre kenjk. Majd kockkra vgjuk. Tetejt mg dszthetjk tejsznhabbal s csoki darval.


http://margit2.extra.hu/


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:30 - #45

Margit2 receptje:

Vanlis szelet

Hozzvalk
- a piskthoz:
6 db tojs
1 csipetnyi s
12 dkg kristlycukor
12 dkg finomliszt
2 evkanl holland kakapor
2 evkanl darlt di
1 kvskanl stpor

- a krmhez:
5 dl tejszn
5 evkanl finomliszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 evkanl vanlis cukor

- a mzhoz:
10 dkg t tortabevon csoki
2 evkanl tolaj

Elksztse: A 6 tojs fehrjbl kemny habot vernk az 1 csipetnyi sval, kzben a cukrot, a tojs srgjt, lisztet, s a kakaport is folyamatosan hozzkeverjk.
A 30 x 22 cm-es tepsit oldalt kikenjk margarinnal, az aljba stpaprt tesznk, s rntjk a masszt. Elmelegtett stben 200 fokon 20 percig stjk. (Tprba!)

Kzben a tejsznt a liszttel srre fzzk, s ha langyos, sszekeverjk a porcukorral kikevert margarinnal. Aztn a krmet rkenjk a pisktra.

A tortabevont gz felett felolvasztjuk, a tzrl levve az olajat belekeverjk, s a krm tetejre simtjuk.

Forr vizes kssel szeleteljk, mandula forgccsal dszthetjk.

http://margit2.extra.hu/


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:29 - #44

Valdi kkusztorta

Hozzvalk a tszthoz:
30 dg finomliszt
csipetnyi s
15 dg vaj;

a forma kenshez:
vaj
liszt

a tszta lekenshez:
1 tojssrgja
1 evkanl tej

a tltelkhez:
1 kkuszdi
10 dg cukor
1 vanliard
1 mokkskanl rlt fahj
2 tojs
1 kiskanl rum

A tszthoz a lisztet megszzuk, a kis darabokra vgott vajjal elmorzsoljuk, azutn kb. 1,5 deci hideg vzzel sszegyrjuk. Letakarva legalbb 2 rra a htszekrnybe tesszk. A kkuszdit flbehastjuk vagy trjk, attl fggen, hogyan sikerl, majd hst a hjbl kivgjuk. Almareszeln lereszeljk, serpenybe tesszk, cukorral megszrjuk, a hosszban ketthastott vanliarudat beledobjuk, a fahjjal fszerezzk. Egy kis pohr vizet (kkusztej mg jobb) rntnk. Kis lngon, lefedve, kb. 30 perc alatt puhra fzzk. A vgn a fedelt leemeljk, hogy a leve elprologjon. Amikor mr csak langyos, a felvert tojsokkal s a rummal sszekeverjk. Egy kisebb tortaformt kivajazunk, majd a fele tsztval kibleljk gy, hogy pereme is legyen. A kkuszkeverket egyenletesen beletertjk. A maradk tsztval befedjk, krbevgjuk, ezekbl a lees rszekbl a tetejn kis dsztseket formlhatunk. A tojssrgjt a tejjel sszekeverjk, a tsztt megkenjk vele. Elmelegtett stben, j kzepes lnggal, 35-40 percig stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:28 - #43

Vanliakrmes torta

Hozzvalk:
30 dg liszt
20 dg margarin
10 dg porcukor
1 tojssrgja
1 csipet s

A krmhez:
1 kg szibarack vagy nektarin
1 citrom
fl vanliard
liter tej
5 tojssrgja
10 dg cukor
5 dg liszt
4 frt ribizli

A tszthoz a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzadjuk a porcukrot, egy csipet st s a tojssrgjt, sszegyrjuk. Cipt formlunk belle, fliba csomagoljuk, s fl ra hosszra a htbe tesszk. A citromot forr, foly vz alatt gondosan megmossuk, szrazra trljk, kt kisujjnyit levgunk belle, aztn kinyomjuk, s tszrjk a levt. A vanliarudat felhastjuk, a citromhzzaj egytt a tejhez adjuk, felforraljuk, s fed alatt 10-15 percig pihentetjk, vgl leszrjk. A stt elmelegtjk 180 fokra. Lisztezett deszkn kerek lapp nyjtjuk a tsztt, kiblelnk vele egy 26 cm tmrj, cakkos oldalfal, lapos tortaformt, villval megszurkljuk, s vilgosra stjk (20 perc). Hagyjuk kihlni, majd lapos tlra cssztatjuk. A krmhez a tojssrgkat habosra keverjk a cukorral s a liszttel, aprnknt felengedjk a vanlis tejjel, majd folyamatosan besrtjk, s a tsztra ntjk, simtjuk. A gymlcsket megmossuk, a ribizlit leszemezzk. A barackokat vagy nektarinokat kettvgjuk, magjukat kiemeljk, vkony gerezdekre szeleteljk, meglocsoljuk citromlvel, majd lecsepegtetjk. Kvlrl befel haladva kirakjuk velk a torta tetejt, megszrjuk a ribizliszemekkel, s 1 rra, illetve tlalsig hidegre tesszk. Tejsznhabot knlhatunk hozz.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:28 - #42

Emeletes mokkatorta

Hozzvalk:
40 dg liszt
20 dg margarin
csipetnyi s
15 dg mogyor
2 csomag zselatinpor
1,25 dl ers kv
1 teskanl vanliakivonat
7 dg cukor
5 dl tejszn
2 evkanl kaka
2 evkanl porcukor

Halomba szitljuk a lisztet. A szlre margarindarabokat szrunk, a kzepre tesszk a st s 8 evkanl jghideg vizet. Gyorsan sszekeverjk, sszenyomkodjuk – a gyrstl nylss vlna. Htbe tesszk. Kzepes hmrskleten megpuhtjuk a tsztt, 4 rszre osztjuk, s egyenknt 4 db 22 cm tmrj krt nyjtunk belle. Addig stjk, amg a szlk megbarnul. Sts eltt s kzben tbbszr szurkljuk meg, hogy a tszta ne pposodjon fel. Kevergetve megpirtjuk a megdarlt mogyort. A zselatint feloldjuk a forr kvban, hozzadjuk a vanlit s a cukrot. Ha dermedni kezd, belekeverjk a mogyort s a kemnyre vert tejsznhabot. 3 tortalapot megkennk a krmmel, a negyediket a tetejre tesszk, sszekeverjk a kakat s a cukrot, s szrbl a tetejre szitljuk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:27 - #41

Alms-rumos torta

Hozzvalk:
3 dg mazsola
3 dg darlt di
5 cl rum
5 szelet kenyr
2,5 dl tej
5 alma
4 tojs
s
1 citrom reszelt hja
5 dg liszt
10 dg cukor
margarin

A mazsolt 20 percre a rumba ztatjuk. A kenyrszeletek hjt levgjuk, a belsejket felkockzzuk. Az almkat meghmozzuk, a maghzukat kivjjuk, a hsukat kis kockkra vgjuk, majd sszekeverjk a mazsolval, a dival. Mly tlba csipetnyi sval s citromhjjal habosra keverjk a tojsokat. A kenyeret tejbe ztatjuk, majd kinyomkodjuk, s a tojsos keverkhez adjuk, vgl fakanllal mindent simra kevernk. Beledolgozzuk a lisztet s a cukrot, kimargarinozott tortaformba simtjuk a masszt, s az alms-mazsols krmmel befedjk. Meleg stben aranysznre stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:27 - #40

Almatorta barackzzel

Hozzvalk:
12,5 dg margarin
18 dg liszt
6 dg Graham-liszt

A tltelkhez:
75 dg alma
citroml
5 dg cukor
5 dg olvasztott margarin
darlt di
cimet
a forma kenshez margarin

A tetejre:
15-20 dg hzi barackz

A margarint a ktfle liszttel elmorzsoljuk, s kb. fl deci hideg vzzel sszegyrjuk. Htben letakarva fl rt pihentetjk. Ezalatt az almt meghmozzuk, maghzt eltvoltjuk. Hst kisujjnyi vastag cikkekre vgjuk, majd citromlvel meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Egy 26 cm tmrjlapos tortaformt enyhn kimargarinozunk, s a tsztval kibleljk. Megszrjuk darlt dival, az almacikkeket kirakjuk gy, hogy flig takarjk egymst. Cimetes cukorral megszrjuk, olvasztott margarinnal meglocsoljuk, s elmelegtett stben, a kzepesnl ersebb lnggal (200 fok) 35 percig stjk. A baracklekvrt, ha tl sr lenne, egy kevs forr vzzel higtjuk, majd a mg meleg tortra kenjk.


 


 

 
Tncsics rem
Tncsics rem
Nagy Zoltnnak (nzyang),
kimagasl mvszeti s
kzleti tevkenysgrt

 
 

St. Moravica
Bcskossuthfalva
morovica
 
Bcskossuthfalva - My Village
 
zenfal
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEK
 

Srknytz
 
Prba

 





* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.