NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
 
Altalnos
 
MIXER
 

Tzkagyl
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzsek
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzszlsok
 
Linktr
 
Szmll
Induls: 2005-11-20
 


narckp-illzi

 

Tantra
 
Frum
Frumok : Receptek innen-onnan : dessgek Frumok: 
Tmaindt hozzszls
nzyang

2008.12.07. 23:44 -

[119-100] [99-80] [79-60] [59-40] [39-20] [19-1]

zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:40 - #79

Farsangra: trfnk

Hozzvalk:
50 dkg tehntr, 3 tojs, 5 dkg liszt, 5 dkg zsemlemorzsa, s, olaj, fahjas porcukor, panrozshoz zsemlemorzsa

Elkszts:
A trt sszegyrjuk a tojssrgkkal, a liszttel, a zsemlemorzsval s egy csipet sval, s vatosan hozzdolgozzuk a habb vert fehrjt. A masszbl vizes kzzel gombckkat formlunk, majd kiss meglaptjuk. Zsemlemorzsba forgatjuk, s b, forr olajban piros ropogsra stjk. Szalvtra szedjk, hogy a zsiradk leivdjon rla, majd fahjas porcukorral meghintjk.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:39 - #78

Farsangra: csokis fnk

Hozzvalk:
12 dkg finomliszt, 12 dkg margarin,
s, 1,5 dl vz, 4 tojs.

A mrtshoz:
8 dkg porcukor,
1 csomag vanlis cukor,
2 tojssrgja,
1 kiskanl finomliszt,
1 evkanl kakapor,
1 evkanl rum,
10 dkg csokold,
2,5 dl tej

Elkszts:

A msfl dl vizet a margarinnal s a csipetnyi sval felforraljuk. A lisztet beleszrjuk, s kis lngon addig kevergetjk, amg az edny faltl el nem vlik. Ekkor a tzrl lehzzuk, s a tojsokat egyenknt beletve a tsztt jl kidolgozzuk. A masszbl dinyi gmbket szaggatunk kanl segtsgvel, s kzepesen forr olajban kistjk. Szalvtra szedve lecspgtetjk. A mrtshoz a hozzvalkat sszekeverjk, csak a csokit trdeljk a tejbe s forraljuk fel kln ednyben. Majd sszevegytjk a cukros masszval egytt s forraljuk, mg besrsdik. Tlalskor a fnkokra ntjk.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:39 - #77

Mlnahab

Aki elkeseredve bcszna a mlntl erre az vre, annak elruljuk, hogy oktberig rik a piros, zamatos finomsg. gy aztn semmi akadlya, hogy habot ksztsnk belle. Aztn pedig jhet a mlyhttt vltozat.

Hozzvalk:
• 1 citrom
• 35 dkg mlna
• 1 tasak vanliscukor
• 2 kvskanl mlnalikr
• 15 dkg cukor
• 2,5 dl tejszn
• 3 tojsfehrje

Elksztse:
A legszebb mlnaszemekbl 16 darabot flretesznk, a tbbit prstjk, s szitn vagy szrn ttrjk, hogy a magoktl megszabaduljunk. Belekeverjk a vanliscukrot, a likrt, a citroml felt, s htbe tesszk. Serpenybe 4 evkanl vizet ntnk, hozzadjuk a cukrot s 1 kvskanl citromlevet. sszekeverjk, s forrsig hevtjk. A hideg tejsznbl habot vernk, a tojsfehrjt ugyancsak kemny habb verjk, majd tovbbi kevergets kzben vkony sugrban belecsorgatjuk a cukorszirupot, s 5 percig tovbb kevergetjk. Vgl fakanllal vatosan sszedolgozzuk a mlnapppel s a tejsznhabbal. Az gy kapott mlnahabot tlkkba adagoljuk, s 2 rra htbe tesszk, majd mlnaszemekkel dsztve tlaljuk

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:37 - #76

Dis szelet

Hozzvalk kb. 30 darabhoz:
10 dkg aszalt szilva
10 dkg aszalt barack
25 dkg di
25 dkg liszt
1 csomag stpor
1,5 evkanl kakapor
1 csapott evkanl rlt fahj
1 csapott evkanl rlt szegfszeg
10 dkg vaj
25 dkg cukor
2 tojs
6 evkanl tej
25 dkg porcukor
2 citrom leve

Elkszts:
Az aszalt szilvt s barackot, a dit aprra vgjuk. sszekeverjk a lisztet, a stport, a kakat, a fahjat s a szegfszeget.

Elkszts: Habosra keverjk a vajat a cukorral, beledolgozzuk a tojsokat s a tejet. Hozzadjuk a lisztes keverket, az aszalt gymlcsket s a dit. A stt 180 fokra (gzst 2. fokozat) elmelegtjk. Kiblelnk stpaprral egy tepsit. A masszt kb. 2 cm vastagon a tepsibe simtjuk, s a stben kb. 20 percig stjk. A stemnyt kb. 2 rt hlni hagyjuk, majd 3x6 cm nagysg darabokra vgjuk. A porcukrot simra keverjk a citromlvel, s ezzel a sr cukormasszval megkenjk a stemnyszeleteket. Hagyjuk megszradni.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:37 - #75

Manduls-mlns sti

Ha nincs kedved s trelmed az aprstemny-mfajhoz, vlaszd a tepsiben slt finomsgokat. Ilyenkor elg csak sts utn felszelned, s nem kell egyenknt bajldnod.

Hozzvalk:
• 250 g liszt
• 50 g rlt mandula
• 200 g kockkra vgott vaj
• 280 g barnacukor
• 50 g kkuszreszelk
• 2 tojs
• 350 g mlna (lehet fagyasztott is)

Elksztse:
Melegtsd el a stt 180 fokra. Egy kzepes mret tepsit vajazz ki. A lisztet, mandult, vajat, cukrot tedd egy konyhai robotgpbe, s keverd ssze. Ha nincs ilyen gped, a kezed is hasznlhatod. Vegyl ki a keverkbl kb. 85 gr-nyit, keverd bele a kkuszreszelket, s tedd flre. A maradk tszthoz add hozz a tojsokat s gyorsan keverd ssze. Nem kell nagyon lgynak lennie!
A tsztt tedd a tepsibe, szrd a tetejre a mlna felt. Tedd a tetejre a kkuszos keverket, s ssd 45 percig. Tedd a tetejre a maradk mlnt, s ssd mg 15 percig. A tepsiben htsd ki, ott szeld fel.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:36 - #74

Mzespuszedli Nagymama mdra

Hozzvalk:
• 1/4 kg mz,
• 1/2 kg liszt,
• 12 dkg vaj vagy margarin,
• 10 dkg cukor,
• 1 egsz tojs s 2 tojs srgja,
• 1 kvskanl szdabikarbna,
• 1 kvskanl fahj,
• 1 kvskanl rlt szegfszeg,
• reszelt narancshj vagy citromhj

Elkszts:
A megmelegtett mzben feloldjuk a vajat, hozzadjuk a tbbi alapanyagot s simra gyrjuk. 5 percre betesszk a htbe. Ha lehlt, knyen fomzhat. 1/2 cm vastagra kinyjtjuk, formkat szaggatunk belle. 170-180 fokon 12 percig stjk.
A tetejt diszitem tettszs szerint.

Megjegyzs:
Nagyon gyorsan elkszl, s nem kemnyedik meg. Dobozban vagy zacskban troljuk.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:36 - #73

Kkuszos-manduls habcskok

Hozzvalk kb. 60 darabhoz:
• 5 tojsfehrje
• 25 dkg porcukor
• 1 mokkskanl reszelt citromhj
• 25 dkg kkuszreszelk
• 2 evkanl rum
• 40 dkg finomra darlt mandula vagy marcipn

A dsztshez:
10 dkg tortabevon csokold
Elkszts: A tepsit kibleljk stpaprral. A stt 160 C-fokra (gzst 1. fokozat) elmelegtjk.

Elkszts: A tojsfehrjbl kemny habot vernk, belekeverjk a porcukrot, a citromhjat, a kkuszreszelket, a rumot s a darlt mandult. A stpaprra kanllal, vagy habzskkal kis kupacokat tesznk, s a stben 15-20 percig stjk. Kihtjk. Vzfrdben felolvasztjuk a csokoldt, belemrtjuk a stemnyek egyik felt. Tortarcson hagyjuk megszradni.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:35 - #72

Habcsk

Hozzvalk kb. 25 darabhoz:
• 2 tojsfehrje
• 15 dkg porcukor
• 3 dkg tkezsi kemnyt
Elkszts:
Kiblelnk stpaprral egy nagy tepsit. A stt 160 fokra (gzst 1. fokozat) elmelegtjk.

Elkszts: A tojsfehrjket tiszta tlban, tiszta habvervel, egy csipet sval kemny habb verjk, kzben aprnknt beleszitljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemny legyen, hogy ha kssel belevgunk, a nyoma megmaradjon. A maradk 5 dkg porcukrot elkeverjk az tkezsi kemnytvel, habra szitljuk, s vatosan sszeforgatjuk. A masszt habzskba tltjk, s kisebb „cskokat" nyomunk a tepsire. A st kzps rcsn kb. 15 percig stjk, majd elzrjuk a stt, s tovbbi 2-3 rt a stben hagyjuk szradni.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:35 - #71

Gymbres sti

Hozzvalk kb. 30 darabhoz:
• 20 dkg t-tortabevon, • 20 dkg puha vaj,
• 10 dkg porcukor, • 10 dkg keksz,
• 15 dkg kandrozott gymbr, cseresznye
Elksztse:
A tortabevont olvasszuk fel forr vz felett. A vajat s a porcukrot keverjk habosra. A kekszet vgjuk aprra, a gymbrt darljuk le. A kihttt csokit, a kekszet s a gymbrt keverjk ssze a vajkrmmel. Tegyk a htbe. Fagylaltoskanllal vagy kt teskanllal di nagysg golykat formzzunk belle. A tetejre tegynk kandrozott cseresznyt, s fogyasztsig tegyk a htbe.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:35 - #70

Gymbres mzes

Hozzvalk:
• 30 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 3 tojs
• 25 dkg folykony barna cukor (helyette hasznlhatunk mzet
• 2 kvskanl rlt gymbr
• 2 kvskanl rlt szegfszeg
• 1 kvskanl rlt narancshj
• 1 kg liszt
• 3 kvskanl szdabikarbna
• 2 kvskanl rlt fahj
Elkszts:
sszefzzk a folykony barna cukrot (vagy mzet) s a fszereket, hozzadjuk a margarint, s addig keverjk, amg kihl. Felverjk a tojst s a cukrot. sszekeverjk a liszt felt a szdabikarbnval, majd sszekeverjk a cukros (vagy mzes) margarinnal. Hozzadjuk a felvert tojst s a maradk lisztet. Nem dolgozzuk ki a tsztt. Lgmentesen lefedjk, s llni hagyjuk egy jszakt. Msnap kinyjtjuk a tsztt, s formkra szaggatjuk. A stben aranysrgra stjk kzepes hfokon

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:34 - #69

Fonott kalcs

A gyrt leszts tsztknl lert mdon elksztjk a kelt tsztt. Ha megkelt, lisztezett gyrdeszkra bortjuk, s hrom vagy t cipra osztjuk. Ezekbl egyforma rudakat sodrunk, s egy kicsit meghzogatva hrom vagy t gbl a kalcsot megfonjuk.

Hozzvalk a tszthoz
• 500 g liszt
• 20 g leszt
• 40 g porcukor
• 3 dl tej
• 50 g vaj
• 2 db tojssrgja
• s
• a tszta nyjtshoz: 100 g liszt
• a stlemez kenshez: olaj
• a tszta kenshez: 1 db tojs

Elksztse
A gyrt leszts tsztknl lert mdon elksztjk a kelt tsztt. Ha megkelt, lisztezett gyrdeszkra bortjuk, s hrom vagy t cipra osztjuk. Ezekbl egyforma rudakat sodrunk, s egy kicsit meghzogatva hrom vagy t gbl a kalcsot megfonjuk. A megfont tsztt a zsiradkkal megkent stlemezre kelni tesszk. Ha ktszeres nagysgra ntt, tetejt a felvert tojssal megkenjk s elmelegtett stben, kzepes lngon (180 fok) kb. 40 percig stjk. Letakarva kihtjk, s csak hidegen szeleteljk fel.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:33 - #68

Bejgli

Hozzvalk:
• 1 kg liszt,
•20 dkg vaj vagy margarin,
•15 dkg zsr,
•60 dkg cukor,
•1 dkg leszt,
•2 tojs, •2 dl tej, •s,
•40 dkg mk,
•40 dkg di,
•10 dkg mazsola,
•fl citrom,
•4 dkg bzacsra vagy zsemlemorzsa


A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsrral s 8 dkg cukorral. Az lesztt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, s a tszthoz vegytjk, hozzadunk mg egy tojst, kshegynyi st. Az egszet jl sszegyrjuk s hideg helyen nhny rn t pihentetjk. Utna 6 egyenl rszre osztjuk, s cipkba formljuk, majd tglalap alakra kinyjtjuk. Hrmat mkos, hrmat dis tltelkkel tltnk meg gy, hogy a sr tltelket lapos kssel egszen a tszta szlig kenjk, a keskenyebbik oldalon kb. 1 cm-t visszahajtunk a tsztbl, s felsodorjuk.

Gyengn kizsrozott tepsibe rakjuk a megtlttt bejgliket, tojssal megkenve fl rig meleg helyen tartjuk, ismt megkenjk, s ezttal hideg helyre tesszk addig, amg a tojs megszrad. Mrskelten meleg stben, kb. 35-40 percig, stjk. gy szp mrvnyos lesz.Mktltelk: 26 dkg cukorbl 2,5 dl vzzel szirupot fznk, amellyel leforrzzuk a mkot, majd hozzkevernk 5 dkg megtiszttott mazsolt, kevs reszelt citromhjat (esetleg 1-2 hmozott, reszelt almt, ettl lazbb lesz a tltelk).

Ditltelk: 22 dkg cukorbl 2 dl vzzel szirupot fznk s az rlt dira ntjk. Hozzadjuk a megtiszttott mazsolt, reszelt citromhjat, s 4 dkg zsemlemorzst, vagy bzacsrt.

...


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:33 - #67

Drezdai pspkkenyr

Hozzvalk:

A tszthoz:
• 10 dkg mazsola,
• 10 dkg fekete szem mazsola, • 3 evkanl rum,
• 5 dkg leszt,
• 1/8 liter tej,
• 10 dkg cukor,
• 10 dkg vaj vagy margarin,
• 5 dkg zsr,
• 50 dkg liszt,
• 1 tojs,
• 1/2 teskanl s,
• fahj,
• vanlis cukor,
• 1 citrom reszelt hja,
• 10 dkg mandula.

Ezen kvl:
10 dkg vaj,
6 dkg cukor,
5 teskanl porcukor

Elksztse: A mazsolkat ztassuk a rumban. Az lesztt egy kevs cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen, 10-15 percig kelesszk. A maradk cukrot, a zsrt s a tbbi hozzvalt keverjk ssze. A mazsolt adjuk hozz, majd 1 rt pihentessk. A tsztt kenyr formra alaktjuk, a szleit aluflival hatroljuk, hogy ne cssszon szt. A tepsit stpaprral rakjuk ki, tegyk bele a tsztt, 30 percet hagyjuk llni, majd 180 fokos stben 65–70 percig sssk. Ha megslt, a meleg pspkkenyeret olvasztott vajjal kenjk be, s szrjuk meg cukorral.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:33 - #66

Gymlcskenyr szentestre

Hozzvalk:
• 20 dkg aszalt szilva
• 30 dkg aszalt krte
• 20 dkg aszalt fge
• 1,1 liter vz
• 24 dkg mazsola
• 12 dkg di
• 12 dkg mogyor
• 12 dkg cukrozott citromhj
• 12 dkg kristlycukor
• 1/2 teskanlnyi rlt fahj
• csipetnyi rlt szegfszeg
• nizs s s
• 0,5 dl rum
• 1 citrom leve
• 35 dkg finomliszt
• 6 ppozott evkanl bzakorpa
• 1 dkg leszt
• hmozott, flbevgott mandula
• tetszs szerint kandrozott gymlcs a dsztshez
• 1 teskanlnyi vz a mzhoz
• zsiradk a tepsihez

Elksztse:
A gymlcskenyr elksztst a sts eltti napon kell kezdeni, mert a gymlcsket legalbb 12 rn t kell ztatni. A szilvra, krtre s fgre rntnk kb. 1 liter vizet s letakarva egsz jjel zni hagyjuk, majd lecsepegtetjk, s aprra sszevgjuk.

A cukrozott citromhjat, a mandult, az aprra vgott dit s mogyort a cukorral s a rummal sszekeverjk s 2 rn t, llni hagyjuk, ezutn a tbbi megpuhtott gymlccsel, egy citrom levvel s a fszerekkel jl sszekeverjk.

15 dkg finomlisztet 3 evkanl bzakorpval, 1 dl kzmeleg vzzel, 1 dkg lesztvel, csipetnyi sval sszekevernk, kenyrtsztt ksztnk s flretesszk keleszteni. A gymlcsmasszt sszekeverjk 20 dkg liszttel, 3 evkanl bzakorpval. Ezt sszedolgozzuk a megkelt tsztval, majd kt rszre osztjuk, s kerek cipkk formzzuk.

Mindkt keznket hideg vzbe mrtva a cipk tetejt laposra simtjuk. Fl mandulkat tesznk r, s zls szerint kandrozott gymlcskkel dsztjk.

A gymlcskenyereket kizsrozott tepsibe tesszk, mg kb. 30-40 percig pihentetjk, majd elmelegtett stben kb. 180 fokon 70-80 percig stjk. Miutn megslt, kihtjk, majd a kvetkez mzzal kenjk be: 3 teskanlnyi cukrot feloldunk 1 teskanlnyi vzben, majd felforraljuk.
Ha sokig frissen akarjuk tartani a gymlcskenyeret, jl zrd fmdobozban tartsuk!


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:32 - #65

Gymlcskenyr (Uruguay)

Hozzvalk:
• 3 db bann, • 1/4 bgre cukor
• 2 db tojs, • 120 gramm olvasztott margarin
• 1 evkanl tej, • 2 bgre liszt
• 1 kiskanl stpor, • 1 kiskanl szdabikarbna
• 1 csipetnyi s, • 1/2 bgre aprtott di

Elksztsi mdja:
A bannt ppesre sszetrjk, majd a cukorral, a tojssal, a margarinnal s a tejjel sszekeverjk. Kln sszekeverjk a lisztet, a stport, a szdabikarbnt, a st s az aprtott dit. Ezutn a bannos ppet hozzkeverjk a liszthez. Az gy kapott masszt kivajazott s meglisztezett tepsibe vagy zgerinc formba ntjk. Meleg stbe tesszk, s amikor barnulni kezd a teteje, kzepes hmrskleten stjk.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:32 - #64

Karcsonyi gymlcskenyr 2.

Hozzvalk:
• 3 tojs
• 5 evkanl liszt
• 1 kvskanl kaka
• 1 kvskanl
• mzeskalcs
• fszerkeverk
• fl citrom s narancs reszelt hja
• 4-5 szem di s fge
• 1 bann
• 1 kvskanl
• stpor
• 3-4 evkanl kristlycukor
• 2-3 evkanl kefir
• 4-5 dkg margarin

Elkszts:
A 3 tojssrgjt a vajjal, a cukorral, a kefrrel, a fszerekkel s a lereszelt citrom- s narancshjjal robotgp segtsgvel sszedolgozzunk, majd belekeverjk a lisztet s a stport, majd mg egyszer tdolgozzuk. Kzben a tojsfehrjket kemnyre verjk, majd a tsztba ntve mgegyszer tdolgozzuk a robotgp segtsgvel, hogy j krmes legyen. Hozzadjuk a kockkra vgott bannt, fgt s dit, a masszt kikent ednybe rakjuk (pl. zgerinc formba), s elmelegtett stben kb. 30 percig stjk - vagy amig a teteje megemelkedik s szp barna lesz.

Megjegyzs:
Tli fszerezse a karcsonyt juttatja esznkbe. Kellemes uzsonna a htkznapokon is, kvval vagy teval.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:31 - #63

Karcsonyi gymlcskenyr

Hozzvalk:
• 60 dkg liszt, • 5 dkg leszt
• 200 ml 35 fokra melegtett tej , • 5 dkg cukor
• 1 tojs , • 1/4 teskanl kardamom
• 1/2 vanliard , • 1/2 teskanl reszelt citromhj
• 1/2 teskanl s , • 27,5 dkg puha vaj
• 15 dkg mazsola , • 5 dkg trt mandula
• 5 dkg kockra vgott kandrozott citromhj
• 5 dkg kockra vgott kandrozott narancshj
• 2 evkanl rum
• 2 csomag vanliscukor

Elksztse:
A 0,5 kg lisztet elkeverjk a tejben cukorral felfuttatott lesztvel. Megszrjuk liszttel, s 20 percig kelesztjk. Tojst, fszereket s st adunk a tszthoz, s liszttel kemny tsztv gyrjuk. 15 percig tovbb kelesztjk. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel sszedolgozunk, s belegyrjuk a kelt tsztba. Tovbbi 15 percig kelesztjk.
Elkeverjk a mazsolt a mandulval, a kandrozott citromhjjal s narancshjjal, valamint a rummal. Kicsit llni hagyjuk, s beledolgozzuk a tsztba. 15 perc mlva kalcsot formlunk a tsztbl. 20 cm hossz, lapos rudat gyrunk, a kt vgn kicsit benyomjuk, s hosszban kzpen sszehajtjuk. 20-30 percig kelesztjk, majd megstjk. A gymlcskenyeret mg melegen olvadt vajjal bekenjk, s megszrjuk vanlis porcukorral.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:31 - #62

Amerikai kvs muffin

Hozzvalk: 12 darabhoz
4 tojs
25 dkg liszt
2 teskanl stpor
2 evkanl instant kvpor
15 dkg vaj (szobahmrsklet)
20 dkg cukor
1 csomag vanlis cukor
0,8 dl tej
Elkszts:

1. A stt melegtsd fel 180 fokra s vajazd ki a muffin tepsit.

2. A tojsokat vlaszd szt, s verd fel a tojsfehrjt alaposan.

3. Lisztet, stport s az instant kvport jl keverd el.

4. Egy msik tlban verd fel a cukrot, tojssrgjt, vajat, vanlis cukrot s a tejet.

5. Keverd a szraz hozzvalkat a nedvesekhez, de csak addig, ameddig egyszer jl elkeverednek. Ha tl sokig kevered, nehz lesz a tszta!

6. Vgl vatosan keverd a masszba a felvert tojsfehrjt is.


zinmor Elzmny | 2008.12.14. 22:30 - #61

Meggyes-mkos muffin

Hozzvalk:
100 g vaj,
284 ml tejfl,
2 tojs,
1 csomag vanlis cukor,
280 g liszt, 1 csomag stpor,
1 teskanl szdabikarbna,
1 csipet s,
200 g barna cukor,
4 evkanl mk,
140 g meggy

Egy ednyben keverjk habosra a vajat a cukorral, adjuk hozz a tojsokat, a tejflt, a vanlit. Egy msik ednyben keverjk ssze a lisztet a stporral, szdabikarbnval, sval, rlt mkkal. vatosan adagoljuk a vajas keverkhez, majd ha jl sszekeveredett, tegyk bele a kimagozott meggyet is.

Muffin stformt vajazzunk s lisztezznk ki alaposan, s hromnegyedig tltsk meg a masszval.
Forr, krlbell 160-170 fokos stben sssk 25-30 percig.


zinmor Elzmny | 2008.12.12. 19:39 - #60

Barackos muffin rozmaringgal

Hozzvalk:
15 dkg liszt,
1 zacsk stpor,
2 evkanl porcukor,
5 dkg vaj, 1 db tojs,
1 dl tej,
6 dkg srgabarack (csak a hsa, lehet aszalt barack is),
1 kvkanl frissen vgott rozmaring,
csipet s.


Melegtsk el a stt 180 fokra. Keverjk el a lisztet a stporral, a cukorral, kevs sval. Olvasszuk fel a vajat. Keverjk a tejet a tojssrghoz, s a felolvadt vajhoz. Ebbe adjuk bele a lisztet, s dolgozzuk ssze. Vgl a tojs felvert habjval, a barackdarabkkkal, s rozmaringgal is keverjk el. A muffin formkat bleljk ki stpaprral, s hromnegyedig tltsk meg a tsztval az ednykket. 20-25 percig stjk, lassan engedjk kihlni. Langyosan a legfinomabb.


 


 

 
Tncsics rem
Tncsics rem
Nagy Zoltnnak (nzyang),
kimagasl mvszeti s
kzleti tevkenysgrt

 
 

St. Moravica
Bcskossuthfalva
morovica
 
Bcskossuthfalva - My Village
 
zenfal
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEK
 

Srknytz
 
Prba

 





* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.