NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Halak és más vízibigyók Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
zinmor

2008.12.27. 19:22 -

[15-1]

zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:26 - #16

Ohridi töltött pisztráng

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg pisztráng
4 dg liszt
5 dg vöröshagyma
12 dg zöldpaprika
16 dg rizs
Apróra vágott petrezselyemzöld
Bors
2 db citrom



A pisztrángot megtisztítjuk, gerincét eltávolítjuk, besózzuk, és fél órára hideg vízbe tesszük, majd megtöltjük a töltelékkel. A halat összevarrjuk, lisztben megforgatjuk, és forró sütőben fél óráig sütjük.

Elmelegített hosszúkás tálra tesszük. Körülrakjuk citromszelettel és salátalevéllel.

Töltelék:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a főtt rizst, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy citrom levét, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:23 - #15

Sült angolna

Hozzávalók 8 személyre:
1 db 1,5 kg-os angolna
4 dg étolaj
15 dg fokhagyma
15 dg összevágott petrezselyemzöld
10 dg citrom

2 dl fehér bor
rozmaring
babérlevél

A megtisztított angolnát hátán bevágjuk, jól megsózzuk, bedörzsöljük fokhagymával és a petrezselyemzöld felével, megkenjük étolajjal és borral. A páclében hideg helyen egy órán át áztatjuk. áttesszük másik edénybe, és a sütőben megsütjük. Sütés közben borral locsolgatjuk. Tálalás előtt megszórjuk a maradék petrezselyemzölddel és a fokhagymával.

A tiszta vizű folyókban élő angolna a legjobb ízű, színe zöldesbarna. Felhasználás előtt az angolnát meg is nyúzhatjuk. A füstölt angolna kiváló csemege.



kcal/kJ – 359/1504


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:21 - #14

Trzici sült pisztráng

Hozzávalók 1 személyre:
1 db 25 dg pisztráng
4 dg étolaj

citromlé
1 dg liszt
2 dg fokhagyma és petrezselyemzöld
fejes saláta levelei
1 dg vaj



A pisztrángot megtisztítjuk, besózzuk, citromlével meglocsoljuk, lisztben meghempergetjük és olajon kisütjük. A vajon megpirítjuk az összevágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. A sült pisztrángot leöntjük mártással, meleg, porcelán tányérra tesszük, körülrakjuk salátalevelekkel és citromszeletekkel. A pisztráng mellé főtt burgonyát kínálunk.

A pisztrángot molnár módra is készíthetjük: a sült pisztrángot leöntjük vajon pirított, apróra vágott kaprival és petrezselyemzölddel.

A pisztrángot roston és fóliában is süthetjük. Ha kiszálkázzuk és felszeleteljük, párizsi szeletként is süthetjük. Összetekerve, aszpikban kiváló előétel.

A pisztrángszeleteket páclében is tálalhatjuk. A pác a következőképpen készül: A halat olajon kisütjük, tálba rakjuk, ugyanabban az olajban apróra vágott vöröshagymát és leveszöldséget pirítunk, felöntjük gyenge ecettel vagy borral, fűszerezzük babérlevéllel, rozmaringgal, borókabogyóval, borssal, kaprival és petrezselyemzölddel, valamint citromszeleteket is adunk hozzá.

A pisztráng főzve is finom. A főzővízbe ecetet, sót, borsot, babérlevelet és leveszöldséget teszünk.


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:18 - #13

    Tonhal metélt tésztával

    Hozzávalók 4 személyre:
    25 deka széles metélt tészta
    4 deka olívaolaj
    2 deka vaj
    2 szelet ananász
    10 deka zöldpaprika
    10 deka vöröshagyma
    32 deka főtt tonhal
    csipetnyi liszt
    2 deka reszelt sajt
    2 deka apróra vágott petrezselyemzöld

    A tésztát kifőzzük és leszűrjük. Az apróra vágott vöröshagymát étolajon sárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott ananászt, paprikát és kis ideig együtt pároljuk. Beletesszük a feldarabolt halat, felöntjük hallével, besűrűsítjük a liszttel. A tésztát tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a tonhalmártást. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, a sütőbe toljuk és átsütjük.

kcal/kJ – 488/2043


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:17 - #12

    Szalonnás csuka

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 db 1 kg-os, megtisztított csuka
    15 deka füstölt szalonna

    bors
    6 deka étolaj
    20deka tejföl
    1 deka pirospaprika

    A megtisztított csuka bőrét lehúzzuk és bedörzsöljük sóval, borssal. Beborítjuk vékony szalonnaszeletekkel, tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk étolajjal, a forró sütőben kisütjük. Amikor a hal megpuhult, leöntjük tejföllel, meghintjük pirospaprikával, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe.

kcal/kJ – 773/3234


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:17 - #11

    Füstölt pisztrángfilé sárgadinnyével

    Hozzávalók 4 személyre:
    Hozzávalók 4 személyre:
    80 dg füstöltpisztráng
    8 salátalevél
    16 dg spárgafej
    1 db főtt tojás
    1 csokor petrezselyemzöld
    10 dg zöldpaprika
    1 dl fehér bor
    2 zselatinlap
    1 kisebb sárgadinnye (50 dg)
    citromlé
    fehérbors


    Mártás:
    2 dl tejszín
    1 csokor kapor
    5 dg reszelt torma
    citromlé

    bors

    A pisztrángot megtisztítjuk, bőrét lehúzzuk, kiszálkázzuk és felszeleteljük. A halszeleteket salátalevelekre helyezzük, körülrakjuk tojás- és paprikaszeletekkel és a spárgafejekkel. A bort felmelegítjük, hozzáadjuk a hideg vízben feloldott zselatint, a tűzön hagyva néhány percig kevergetjük, hogy a zselatin teljesen feloldódjon. (Vigyázzunk, fel ne forrjon!) A kihűlt zselatinnal (aszpikkal) megkenjük a halszeleteket és a köretet. Hideg helyre tesszük, hogy a zselatin megkeményedjen.

    A megmosott dinnyét kettévágjuk, magvát eltávolítjuk, húsából egy külön erre a célra szolgáló késsel gombócokat vágunk. A dinnyehéj peremét cakkosra vágjuk, és belerakjuk a dinnyegombócokat, meglocsoljuk citromlével, meghintjük törött fehér borssal és sóval

    Mártás:
    A tejszínt habosra verjük, hozzáadjuk az összevágott kaprot, tormát, sót, a citromlét és a borsot. Könnyedén összekeverjük, mártásos csészébe öntjük, és a hallal együtt kínáljuk.


kcal/kJ – 446/1867


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:16 - #10

    Rántott süllő

    Hozzávalók 4 személyre:
    2 db kb. 40 dg-os süllő
    3 dl étolaj
    2 egész tojás
    liszt

    citrom
    4 db salátalevél

    A halakat megtisztítjuk, megmossuk, kiszálkázzuk, szeletekre vágjuk és megsózzuk. A halszeleteket meghempergetjük lisztben, felvert tojásban és forró olajban kb. 10 percig sütjük. A kisült húst tálra rakjuk, citromszeletekkel és salátalevéllel díszítjük. Olvasztott vajjal leöntött,apróra vágott petrezselyemzölddel meghintett, főtt burgonyát adunk mellé.

kcal/kJ - 343/1435


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 20:16 - #9

    Dojrani sült ponty

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 kg dojrani ponty
    70 dg vöröshagyma
    10 dg petrezselyemzöld
    12 dg étolaj
    2 evőkanál liszt
    1 evőkanál pirospaprika
    2 db paradicsom

    bors

    A megtisztított pontyot beirdaljuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a felszeltelt paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, borsot, sót és pirospaprikát. A halat meghempergetjük lisztben és pirospaprikában, lapos tűzálló tálra tesszük, olajjal meglocsoljuk és 30-50 percig sütjük. Citrommal tálaljuk. Ha kisült, leönthetjük felvert tojással is, ekkor még 5 percre visszatoljuk a sütőbe.

kcal/kJ 830/3476


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:31 - #8

    Ponty újvidéki módra

    Hozzávalók 4 személyre:
    1 kg-os ponty
    10 dg szalonna

    1 dg pirospaprika
    2 evőkanál étolaj
    20 dg vöröshagyma
    50 dg burgonya
    5 dg sárgarépa
    2 dl tejföl
    1 citrom
    1 csokor petrezselyemzöld



    A pontyot megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk. Egyik oldalán beirdaljuk, a vágásokba szalonnaszeleteket teszünk, majd kívül-belül megsózzuk, és bedörzsöljük pirospaprikával. A tepsit kikenjük zsírral, és beleterítjük a felszeletelt hagymát, a burgonyát karikákra vágjuk, és a hagymára helyezzük. A sárgarépát lereszeljük és a burgonyára szórjuk. A halat tűzdelt oldalával felfelé a répa tetejére fektetjük. Az egészet leöntjük tejföllel és közepesen meleg sütőben addig sütjük, míg a burgonya meg nem puhul.

    Tálalás előtt a halat felszeleteljük, előmelegített porcelán tálra tesszük, leöntjük a tepsiben felgyülemlett lével, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és citromszeletekkel körítjük.

kcal/kJ 801/3352


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:28 - #7

    Roston sült makrahal

    Hozzávalók 4 személyre:
    80 dg makrahal

    1 dl étolaj
    0,5 dl ecet
    bors
    8 szem olajbogyó

    A halat megtisztítjuk, belsejét eltávolítjuk, fejét levágjuk, húsát kiszálkázzuk.

    Az olaj felét elkeverjük az ecettel, sóval, borssal és az összevágott olajbogyóval. Ebben a pácban 2 óráig áztatjuk, majd roston kisütjük a halakat. Sütés közben olajjal kenegetjük, és többször megforgatjuk. Amikor megsültek, meleg porcellán tálra rakjuk, és leöntjük a maradék páclével. A makrahalat salátával kínáljuk. A makrahal húsa lédús, a hal fejéből rizzsel finom hallevest készíthetünk. A halfejekből, csontokból zöldségfélével hallé készíthető, melyet a különböző halételek, mártások felöntésére használnak.

    A halat betegek számára alufóliában sütjük.

kcal/kJ 542/2267


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:28 - #6

    Kagyló kvarneri módra

    Hozzávalók 2 személyre:
    60 dg kagyló
    1 dl étolaj
    4 dg fokhagyma
    4 dg petrezselyemzöld
    1 dl fehér bor
    5 dg meghámozott, kockára vágott megtisztított paradicsom
    2 evőkanál citromlé
    1 dl hallé
    só, bors
    2 babérlevél
    1 csokor rozmaring

    A kagylókat megtisztítjuk, leszűrjük és fedő alatt forró olajon, az edényt folyton rázogatva 2 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, petrezselyemzöldet, bort, citromlevet és a többi fűszert. Lefödjük, 3 percig pároljuk. Mély tányérokban tálaljuk és friss házi kenyérrel kínáljuk.
    A kagylót leginkább héjával együtt kínáljuk. Ha héja nélkül készítjük, valamilyen mártással öntjük le.



kcal/kJ 710/2975


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:25 - #5

    Citromos osztriga

    Hozzávalók 1 személyre:
    10 darab osztriga
    1 citrom
    néhány szelet finom kétszersült
    3 deka vaj

    A friss, még élő osztrigákat külön erre a célra készült késsel felnyitjuk, és óvatosan elválasztjuk a felső páncélt az alsótól. A kagyló tartalma az alsó páncélban maradjon. Az osztrigákat nagyobb tányérra rakjuk, és jégkockákat helyezünk rá. Kétszersülttel, vajjal és citrommal adjuk az asztalra.

    Az osztrigát melegen is tálalhatjuk. Sütőlapra helyezzük, addig sütjük, míg szét nem nyílnak. Óvatosan rakjuk tálra, hogy ízletes leve ki ne csöpögjön.


kcal/kJ 783/3319


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:23 - #4

Buggyantott tojás rákhússal

Hozzávalók 4 személyre:
20 dg főtt tarisznyarákhús
0,75 l leves
4 db tojás
0,56 dl ecet
4 dg vöröshagyma
1 csokor kapor
4 zselatinlap

A vöröshagymát, kaprot, ecetet és a levest összekeverjük, 10 percig f?zzük, azután leszűrjük. A levest ismét felforraljuk, egyenként beleütjük a tojásokat (egymástól távol), és 4 percig főzzük. Lyukas szedőkanállal óvatosan kiemeljük, hideg sós vízbe tesszük. A levest ismét átszűrjük,hozzáadjuk a hideg vízben feloldott zselatint és lehűtjük.

A főtt rák húsát kis tálakba vagy formákba helyezzük, leöntjük egy evőkanál zselatinos lével (aszpikkal) és megdermesztjük. Amikor megkeményedett, ráhelyezzük a leszűrt tojásokat, ráöntjük a maradék zselatint, jól lehűtjük, üvegtányérra borítjuk. Salátalevelekkel és majonézzel díszítjük.

kcal/kJ – 160/670


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:22 - #3

Ráksaláta

Hozzávalók 4 személyre:
40 dg rákhús (tarisznyarák vagy más rákfajta)
8 dg leveszöldség
1 evőkanál ecet

1 dg fokhagyma
1 dg petrezselyemzöld
20 dg majonéz
2 evőkanál ketchup
bors
citromlé
petrezselyemzöld
8 dg vaj
8 szelet pirított kenyér

A rákokat a leveszöldséggel együtt ecetes, sós vízben megfőzzük. Levében hagyjuk kihűlni. A rákhúst megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A majonézt elkeverjük a ketchuppal, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, meghintjük borssal és ízlés szerint citromlével savanyítjuk, majd könnyedén hozzákeverjük a rákhúst. A salátát a rákok pajzsába töltjük, petrezselyemzölddel díszítjük. Lehűtve, vajjal és pirított kenyérrel kínáljuk.

kcal/kJ – 723/3027


zinmor Előzmény | 2008.12.27. 19:22 - #2


 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal