NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Elfelejtettem a jelszt
 
Altalnos
 
MIXER
 

Tzkagyl
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzsek
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzszlsok
 
Linktr
 
Szmll
Induls: 2005-11-20
 


narckp-illzi

 

Tantra
 
Frum
Frumok : Receptek innen-onnan : Halak s ms vzibigyk Frumok: 
Tmaindt hozzszls
zinmor

2008.12.27. 19:22 -

[15-1]

zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:26 - #16

Ohridi tlttt pisztrng

Hozzvalk 4 szemlyre:
1 kg pisztrng
4 dg liszt
5 dg vrshagyma
12 dg zldpaprika
16 dg rizs
Aprra vgott petrezselyemzld
Bors
2 db citrom



A pisztrngot megtiszttjuk, gerinct eltvoltjuk, beszzuk, s fl rra hideg vzbe tesszk, majd megtltjk a tltelkkel. A halat sszevarrjuk, lisztben megforgatjuk, s forr stben fl rig stjk.

Elmelegtett hosszks tlra tesszk. Krlrakjuk citromszelettel s saltalevllel.

Tltelk:
A hagymt aprra vgjuk s az olajon megpirtjuk. Hozzadjuk a ftt rizst, a felszeletelt paprikt, az aprra vgott petrezselyemzldet, egy citrom levt, szzuk, borsozzuk, puhra proljuk.


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:23 - #15

Slt angolna

Hozzvalk 8 szemlyre:
1 db 1,5 kg-os angolna
4 dg tolaj
15 dg fokhagyma
15 dg sszevgott petrezselyemzld
10 dg citrom
s
2 dl fehr bor
rozmaring
babrlevl

A megtiszttott angolnt htn bevgjuk, jl megszzuk, bedrzsljk fokhagymval s a petrezselyemzld felvel, megkenjk tolajjal s borral. A pclben hideg helyen egy rn t ztatjuk. ttesszk msik ednybe, s a stben megstjk. Sts kzben borral locsolgatjuk. Tlals eltt megszrjuk a maradk petrezselyemzlddel s a fokhagymval.

A tiszta viz folykban l angolna a legjobb z, szne zldesbarna. Felhasznls eltt az angolnt meg is nyzhatjuk. A fstlt angolna kivl csemege.



kcal/kJ – 359/1504


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:21 - #14

Trzici slt pisztrng

Hozzvalk 1 szemlyre:
1 db 25 dg pisztrng
4 dg tolaj
s
citroml
1 dg liszt
2 dg fokhagyma s petrezselyemzld
fejes salta levelei
1 dg vaj



A pisztrngot megtiszttjuk, beszzuk, citromlvel meglocsoljuk, lisztben meghempergetjk s olajon kistjk. A vajon megpirtjuk az sszevgott fokhagymt s a petrezselyemzldet. A slt pisztrngot lentjk mrtssal, meleg, porceln tnyrra tesszk, krlrakjuk saltalevelekkel s citromszeletekkel. A pisztrng mell ftt burgonyt knlunk.

A pisztrngot molnr mdra is kszthetjk: a slt pisztrngot lentjk vajon pirtott, aprra vgott kaprival s petrezselyemzlddel.

A pisztrngot roston s fliban is sthetjk. Ha kiszlkzzuk s felszeleteljk, prizsi szeletknt is sthetjk. sszetekerve, aszpikban kivl eltel.

A pisztrngszeleteket pclben is tlalhatjuk. A pc a kvetkezkppen kszl: A halat olajon kistjk, tlba rakjuk, ugyanabban az olajban aprra vgott vrshagymt s leveszldsget pirtunk, felntjk gyenge ecettel vagy borral, fszerezzk babrlevllel, rozmaringgal, borkabogyval, borssal, kaprival s petrezselyemzlddel, valamint citromszeleteket is adunk hozz.

A pisztrng fzve is finom. A fzvzbe ecetet, st, borsot, babrlevelet s leveszldsget tesznk.


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:18 - #13

    Tonhal metlt tsztval

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    25 deka szles metlt tszta
    4 deka olvaolaj
    2 deka vaj
    2 szelet anansz
    10 deka zldpaprika
    10 deka vrshagyma
    32 deka ftt tonhal
    csipetnyi liszt
    2 deka reszelt sajt
    2 deka aprra vgott petrezselyemzld

    A tsztt kifzzk s leszrjk. Az aprra vgott vrshagymt tolajon srgra pirtjuk, hozzadjuk a kockkra vgott ananszt, paprikt s kis ideig egytt proljuk. Beletesszk a feldarabolt halat, felntjk hallvel, besrstjk a liszttel. A tsztt tzll tlba rakjuk, rntjk a tonhalmrtst. Tetejt megszrjuk reszelt sajttal, a stbe toljuk s tstjk.

kcal/kJ – 488/2043


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:17 - #12

    Szalonns csuka

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    1 db 1 kg-os, megtiszttott csuka
    15 deka fstlt szalonna
    s
    bors
    6 deka tolaj
    20deka tejfl
    1 deka pirospaprika

    A megtiszttott csuka brt lehzzuk s bedrzsljk sval, borssal. Bebortjuk vkony szalonnaszeletekkel, tzll ednybe helyezzk, meglocsoljuk tolajjal, a forr stben kistjk. Amikor a hal megpuhult, lentjk tejfllel, meghintjk pirospaprikval, s nhny percre visszatoljuk a stbe.

kcal/kJ – 773/3234


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:17 - #11

    Fstlt pisztrngfil srgadinnyvel

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    Hozzvalk 4 szemlyre:
    80 dg fstltpisztrng
    8 saltalevl
    16 dg sprgafej
    1 db ftt tojs
    1 csokor petrezselyemzld
    10 dg zldpaprika
    1 dl fehr bor
    2 zselatinlap
    1 kisebb srgadinnye (50 dg)
    citroml
    fehrbors
    s

    Mrts:
    2 dl tejszn
    1 csokor kapor
    5 dg reszelt torma
    citroml
    s
    bors

    A pisztrngot megtiszttjuk, brt lehzzuk, kiszlkzzuk s felszeleteljk. A halszeleteket saltalevelekre helyezzk, krlrakjuk tojs- s paprikaszeletekkel s a sprgafejekkel. A bort felmelegtjk, hozzadjuk a hideg vzben feloldott zselatint, a tzn hagyva nhny percig kevergetjk, hogy a zselatin teljesen felolddjon. (Vigyzzunk, fel ne forrjon!) A kihlt zselatinnal (aszpikkal) megkenjk a halszeleteket s a kretet. Hideg helyre tesszk, hogy a zselatin megkemnyedjen.

    A megmosott dinnyt kettvgjuk, magvt eltvoltjuk, hsbl egy kln erre a clra szolgl kssel gombcokat vgunk. A dinnyehj peremt cakkosra vgjuk, s belerakjuk a dinnyegombcokat, meglocsoljuk citromlvel, meghintjk trtt fehr borssal s sval

    Mrts:
    A tejsznt habosra verjk, hozzadjuk az sszevgott kaprot, tormt, st, a citromlt s a borsot. Knnyedn sszekeverjk, mrtsos csszbe ntjk, s a hallal egytt knljuk.


kcal/kJ – 446/1867


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:16 - #10

    Rntott sll

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    2 db kb. 40 dg-os sll
    3 dl tolaj
    2 egsz tojs
    liszt
    s
    citrom
    4 db saltalevl

    A halakat megtiszttjuk, megmossuk, kiszlkzzuk, szeletekre vgjuk s megszzuk. A halszeleteket meghempergetjk lisztben, felvert tojsban s forr olajban kb. 10 percig stjk. A kislt hst tlra rakjuk, citromszeletekkel s saltalevllel dsztjk. Olvasztott vajjal lenttt,aprra vgott petrezselyemzlddel meghintett, ftt burgonyt adunk mell.

kcal/kJ - 343/1435


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 20:16 - #9

    Dojrani slt ponty

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    1 kg dojrani ponty
    70 dg vrshagyma
    10 dg petrezselyemzld
    12 dg tolaj
    2 evkanl liszt
    1 evkanl pirospaprika
    2 db paradicsom
    s
    bors

    A megtiszttott pontyot beirdaljuk. A hagymt aprra vgjuk s olajon aranysrgra pirtjuk, hozzadjuk a felszeltelt paradicsomot, az aprra vgott petrezselyemzldet, borsot, st s pirospaprikt. A halat meghempergetjk lisztben s pirospaprikban, lapos tzll tlra tesszk, olajjal meglocsoljuk s 30-50 percig stjk. Citrommal tlaljuk. Ha kislt, lenthetjk felvert tojssal is, ekkor mg 5 percre visszatoljuk a stbe.

kcal/kJ 830/3476


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:31 - #8

    Ponty jvidki mdra

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    1 kg-os ponty
    10 dg szalonna
    s
    1 dg pirospaprika
    2 evkanl tolaj
    20 dg vrshagyma
    50 dg burgonya
    5 dg srgarpa
    2 dl tejfl
    1 citrom
    1 csokor petrezselyemzld



    A pontyot megtiszttjuk, megmossuk s megszrtjuk. Egyik oldaln beirdaljuk, a vgsokba szalonnaszeleteket tesznk, majd kvl-bell megszzuk, s bedrzsljk pirospaprikval. A tepsit kikenjk zsrral, s beletertjk a felszeletelt hagymt, a burgonyt karikkra vgjuk, s a hagymra helyezzk. A srgarpt lereszeljk s a burgonyra szrjuk. A halat tzdelt oldalval felfel a rpa tetejre fektetjk. Az egszet lentjk tejfllel s kzepesen meleg stben addig stjk, mg a burgonya meg nem puhul.

    Tlals eltt a halat felszeleteljk, elmelegtett porceln tlra tesszk, lentjk a tepsiben felgylemlett lvel, megszrjuk aprra vgott petrezselyemzlddel, s citromszeletekkel krtjk.

kcal/kJ 801/3352


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:28 - #7

    Roston slt makrahal

    Hozzvalk 4 szemlyre:
    80 dg makrahal
    s
    1 dl tolaj
    0,5 dl ecet
    bors
    8 szem olajbogy

    A halat megtiszttjuk, belsejt eltvoltjuk, fejt levgjuk, hst kiszlkzzuk.

    Az olaj felt elkeverjk az ecettel, sval, borssal s az sszevgott olajbogyval. Ebben a pcban 2 rig ztatjuk, majd roston kistjk a halakat. Sts kzben olajjal kenegetjk, s tbbszr megforgatjuk. Amikor megsltek, meleg porcelln tlra rakjuk, s lentjk a maradk pclvel. A makrahalat saltval knljuk. A makrahal hsa lds, a hal fejbl rizzsel finom hallevest kszthetnk. A halfejekbl, csontokbl zldsgflvel hall kszthet, melyet a klnbz haltelek, mrtsok felntsre hasznlnak.

    A halat betegek szmra alufliban stjk.

kcal/kJ 542/2267


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:28 - #6

    Kagyl kvarneri mdra

    Hozzvalk 2 szemlyre:
    60 dg kagyl
    1 dl tolaj
    4 dg fokhagyma
    4 dg petrezselyemzld
    1 dl fehr bor
    5 dg meghmozott, kockra vgott megtiszttott paradicsom
    2 evkanl citroml
    1 dl hall
    s, bors
    2 babrlevl
    1 csokor rozmaring

    A kagylkat megtiszttjuk, leszrjk s fed alatt forr olajon, az ednyt folyton rzogatva 2 percig proljuk. Ekkor hozzadjuk a fokhagymt, petrezselyemzldet, bort, citromlevet s a tbbi fszert. Lefdjk, 3 percig proljuk. Mly tnyrokban tlaljuk s friss hzi kenyrrel knljuk.
    A kagylt leginkbb hjval egytt knljuk. Ha hja nlkl ksztjk, valamilyen mrtssal ntjk le.



kcal/kJ 710/2975


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:25 - #5

    Citromos osztriga

    Hozzvalk 1 szemlyre:
    10 darab osztriga
    1 citrom
    nhny szelet finom ktszerslt
    3 deka vaj

    A friss, mg l osztrigkat kln erre a clra kszlt kssel felnyitjuk, s vatosan elvlasztjuk a fels pnclt az alstl. A kagyl tartalma az als pnclban maradjon. Az osztrigkat nagyobb tnyrra rakjuk, s jgkockkat helyeznk r. Ktszerslttel, vajjal s citrommal adjuk az asztalra.

    Az osztrigt melegen is tlalhatjuk. Stlapra helyezzk, addig stjk, mg szt nem nylnak. vatosan rakjuk tlra, hogy zletes leve ki ne cspgjn.


kcal/kJ 783/3319


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:23 - #4

Buggyantott tojs rkhssal

Hozzvalk 4 szemlyre:
20 dg ftt tarisznyarkhs
0,75 l leves
4 db tojs
0,56 dl ecet
4 dg vrshagyma
1 csokor kapor
4 zselatinlap

A vrshagymt, kaprot, ecetet s a levest sszekeverjk, 10 percig f?zzk, azutn leszrjk. A levest ismt felforraljuk, egyenknt beletjk a tojsokat (egymstl tvol), s 4 percig fzzk. Lyukas szedkanllal vatosan kiemeljk, hideg ss vzbe tesszk. A levest ismt tszrjk,hozzadjuk a hideg vzben feloldott zselatint s lehtjk.

A ftt rk hst kis tlakba vagy formkba helyezzk, lentjk egy evkanl zselatinos lvel (aszpikkal) s megdermesztjk. Amikor megkemnyedett, rhelyezzk a leszrt tojsokat, rntjk a maradk zselatint, jl lehtjk, vegtnyrra bortjuk. Saltalevelekkel s majonzzel dsztjk.

kcal/kJ – 160/670


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:22 - #3

Rksalta

Hozzvalk 4 szemlyre:
40 dg rkhs (tarisznyark vagy ms rkfajta)
8 dg leveszldsg
1 evkanl ecet
s
1 dg fokhagyma
1 dg petrezselyemzld
20 dg majonz
2 evkanl ketchup
bors
citroml
petrezselyemzld
8 dg vaj
8 szelet pirtott kenyr

A rkokat a leveszldsggel egytt ecetes, ss vzben megfzzk. Levben hagyjuk kihlni. A rkhst megtiszttjuk, apr kockkra vgjuk. A majonzt elkeverjk a ketchuppal, beletesszk az aprra vgott fokhagymt s petrezselyemzldet, meghintjk borssal s zls szerint citromlvel savanytjuk, majd knnyedn hozzkeverjk a rkhst. A saltt a rkok pajzsba tltjk, petrezselyemzlddel dsztjk. Lehtve, vajjal s pirtott kenyrrel knljuk.

kcal/kJ – 723/3027


zinmor Elzmny | 2008.12.27. 19:22 - #2


 


 

 
Tncsics rem
Tncsics rem
Nagy Zoltnnak (nzyang),
kimagasl mvszeti s
kzleti tevkenysgrt

 
 

St. Moravica
Bcskossuthfalva
morovica
 
Bcskossuthfalva - My Village
 
zenfal
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEK
 

Srknytz
 
Prba

 





* Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.