NZYANG's ezoart
NZYANG's ezoart

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Altalános
 
MIXER
 

Tűzkagyló
 
Blogok
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2014.05.21. 17:16
2013.03.11. 20:11
2009.02.19. 12:26
Friss hozzászólások
 
Linktár
 
Számláló
Indulás: 2005-11-20
 


Önarckép-illúzió

 

Tantra
 
Fórum
Fórumok : Receptek innen-onnan : Saláták Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
zinmor

2008.12.16. 18:32 -
***

[20-1]

zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:49 - #20

Párolt gesztenye

Hozzávalók 5 személyre:
1 kg gesztenye
5 dg vaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál cukor
1 pohár bor
csipetnyi só

A gesztenyét megtisztítjuk. . A vajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a mézet és a gesztenyét. addig kevergetjük, míg a gesztenye üveges lesz és a cukor rátapad. Ekkor leöntjük a borral, megsózzuk, és lassú tűzön pároljuk. nem keverjük, csak az edényt rázogatjuk. A gesztenyeszemek ne főjenek szét! Ha megpuhul, ízlés szerint cukrozzuk. Több cukor kell rá, ha borral öntöttük fel.

A párolt gesztenyét fácán- vagy más vadpecsenye mellé adjuk, de kompótnak is kitűnő.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:48 - #19

Fügés savanyú káposzta

Hozzávalók 4 személyre:
5 dg vaj
5 dg vöröshagyma
75 dg savanyú káposzta2ű
2 dl fehér bor
2 dl csontlé
25 dg aszalt füge

Az apróra vágott vöröshagymát vajon vagy margarinon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük, felöntjük borral és csontlével, majd beletesszük a félbe vágott fügéket. fedő alatt lassú tűzön 20 percig főzzük.

Szárnyas sültekhez (pulyka, fácán) adjuk. Sült burgonyát is tálalunk mellé.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:47 - #18

Paradicsomsaláta

Hozzávalók 4 személyre:
40 dg paradicsom
8dg vöröshagyma
3 dg étolaj

összevágott petrezselyemzöld

Az érett paradicsomokat megmossuk, karikákra vágjuk és porcelán vagy üvegtányérokra rakjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megsózzuk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk vöröshagymával. A paradicsomsalátát nem szabad keverni, mert levet ereszt, és elveszíti formáját.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:47 - #17

Aludttejes uborkasaláta

Hozzávalók 6 személyre:
4 db nagyobb uborka
50 dg aludttej
1 db zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
bors


Az uborkát meghámozzuk, vékonyra szeljük, besózzuk és hűvös helyen 10 percig állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, meghintjük borssal és hozzáadjuk a zöldpaprikát. Salátástálba öntjük az aludttejet, rátesszük az uborkát, összekeverjük. Ízlés szerint apróra vágott fokhagymát is szórhatunk rá. Az aludttejes uborkasaláta macedón pitével önálló ebéd.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:46 - #16

Párolt káposztasaláta

Hozzávalók 10 személyre:
1,5 kg káposzta
10 dg zsiradék (5 dg étolaj, 5 dg szalonna)

bors
ecet

A káposztát vékonyra szeljük. Forrózsiradékon puhára pároljuk.Sózzuk, borsozzuk, és az ecettel kissé megsavanyítjuk

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:46 - #15

Galambbegysaláta

Hozzávalók 4 személyre:
50 dg galambbegysaláta
2 evőkanál étolaj
ecet

fokhagyma
2 db főtt tojás

A salátát megmossuk, lecsepegtetjük. Az olajból, ecetből, sóból és a zúzott fokhagymából salátalevet készítünk, és a salátára öntjük. Tojáskarikákkal díszítjük.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:45 - #14

Csípős saláta

Hozzávalók 5 személyre:
10 db csípős szárított paprika
fokhagyma
petrezselyemzöld
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál étolaj

A paprikákat vízben puhára főzzük, héjukat lehúzzuk, húsukat villával összetörjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, olajat és a sót. Húsételekhez adjuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:45 - #13

Pitypangsaláta

Hozzávalók 2 személy részére:
15 dg pitypang
4 dg füstölt szalonna
ecet vagy cvicsek (savanykás borfajta)

fokhagyma
10 dg burgonya

A fiatal, gyenge pitypangot megmossuk, lecsurgassuk. A szalonnát összevágjuk és sárgára pirítjuk. Hozzáöntjük az ecetet vagy a cvicseket, felforraljuk, és még melegen a sózott salátára öntjük. Zúzott fokhagymát is szórhatunk rá, és karikákra vágott főtt burgonyát is keverhetünk közé. Szalonna helyett töpörtyűvel is készíthetjük. Fogyaszthatjuk vacsorára, adhatjuk füstölt hús, tojás vagy héjába főtt burgonya mellé salátaként.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:44 - #12

Pindzsur

Hozzávalók 10 személyre:
1 kg húsos paprika
1 kg érett paradicsom
1 kg kékparadicsom
20 dg fokhagyma
8 dg étolaj
0,5 dl ecet

4 db feferóni (erős kukacpaprika)



A paprikát, paradicsomot és a kékparadicsomot parázs felett megsütjük, edénybe rakjuk, szalvétával letakarjuk és megvárjuk, míg megpuhulnak, majd minden hozzávalót meghámozunk. A pindzsurt faedényben készítjük. A paprikát, paradicsomot és a padlizsánt fakalapáccsal durvára összetörjük, hozzáadjuk a finomra zúzott fokhagymát, sót, olajat és az ecetet. Összekeverjük és néhány órán át hideg helyen tartjuk. Ízlés szerint csípős paprikát is tehetünk bele. Lehűtve kenyérrel fogyasztjuk, vagy sültek mellé adjuk. Báránysült mellé kitűnő.

 


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:42 - #11

Vegyes saláta

Hozzávalók 4 személyre:
50 dg paprika
25 dg kékparadicsom
30 dg uborka

étolaj
ecet
fl csokor kapor
ízlés szerint néhány paradicsom

A paprikát sütőlapon megsütjük, vékony héját eltávolítjuk, és összevágjuk. A kékparadicsomot is megsütjük, meghámozzuk, apró kockákra vagdaljuk, az uborkát is apróra szeleteljük. A paprikát és a kékparadicsomot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, leöntjük olajjal, ecettel és 15 percig állni hagyjuk. Ekkor hozzáadjuk az uborkát és az apróra vágott kaprot. Jól elkeverjük és néhány szelet paradicsommal díszítjük.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:41 - #10

Sültpaprika-saláta

Hozzávalók 4 személyre:
8 db paprika
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet

2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál apróra vágott petrezselyemzöld

A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük és parázson vagy sütőben megsütjük, Héjukat lehúzzuk, csumájukat eltávolítjuk. (Ha a sült paprikákat megsózzuk és fél óráig letakarva tartjuk, könnyebben lehúzzuk a héját.) A paprikákat salátástálba rakjuk, leöntjük a fokhagymából, petrezselyemzöldből, olajból és ecetből készült salátalével. Nyárson sült húsok mellé kitűnő.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:41 - #9

Leskovaci saláta

Hozzávalók 4 személyre:
25 db nagyobb zöldpaprika
10 db csípős apró paprika
6 db nagy húsos paradicsom
2 gerezd fokhagyma

A paprikákat (a nagyokat és a kicsiket) és a paradicsomot szárazon megsütjük. Amikor kihűltek, héjukat lehúzzuk és kockákra vágjuk, összekeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a salátát megsózzuk és ismét jól összekeverjük. Tálalás előtt jól lehűtjük. A leskovaci salátát húsok mellé adjuk.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:40 - #8

Ajvár
(sült, vegyes saláta)

Hozzávalók 10 személyre:
1 kg húsos paprika
1 feferóni (nagyon erős kukacpaprika)
50 dg kékparadicsom
15 dg étolaj2 gerezd fokhagyma

ecet ízlés szerint

A jól megmosott és szárazra törölt paprikákat a főzőlapon vagy a sütőben megsütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk, eltávolítjuk a csumáját. A kékparadicsomot hosszában félbe vágjuk, olajjal meglocsoljuk, megsütjük, ha kihűlt, meghámozzuk. A paprikát, feferónit és a kékparadicsomot húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a maradék olajat, ecetet és a zúzott fokhagymát. Az egészet felfőzzük, hogy besűrűsödjön, és még melegen üvegekbe rakjuk. Az üvegek töltésekor ügyeljünk, hogy légbuborék ne maradjon a masszában. Az ajvár tetejére egy réteg olajat öntünk, celofánnal lekötjük, az üveget megtöröljük és hűvös helyre tesszük. Azonnal is fogyasztható, de sokáig is eláll.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:39 - #7

    Hagymás uborkasaláta

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dg uborka
    25 dg zöldhagyma
    25 dg friss túró
    10 dg tejföl

    bors
    apróra vágott petrezselyemzöld

    Az uborkát meghámozzuk. magját eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felszeleteljük. A túrót lereszeljük vagy apróra vágjuk, és az összes hozzávalókat összekeverjük. A tejfölt megsózzuk, borsozzuk és közzé keverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tejfelt hozzákeverjük a salátához, és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    A hideg salátát tökös pite, főtt vagy sült csöves kukorica mellé fogyasztjuk.

kcal/kJ – 159/666


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:39 - #6

Szerbsaláta

Hozzávalók 5 személyre:
50 dg paradicsom
25 dg zöldpaprika
10 dg vöröshagyma
20 dg sajt
étolaj

bors
ecet

A paradicsomot, a vöröshagymát, paprikát vékony szeletekre vágjuk. Salátástálba tesszük, salátalével leöntjük, összekeverjük.
A salátát főleg roston sült hús mellé adjuk. Ízlés szerint csípős paprikát vagy feferónit is tehetünk bele.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:37 - #5

Burgonyasaláta

Hozzávalók:
1 kg burgonya
3 tojás
20 dg főzőkolbász (vagy húskonzerv)
fél pohár joghurt

bors
vöröshagyma

A krumplit héjában megfőzzük, amikor kihűlt, meghámozzuk és karikára szeljük. A tojást keményre főzzük, a kolbászt néhány percre forró vízbe tesszük. A tojást is, a kolbászt is karikára vágjuk. Üvegtálba rétegesen rakjuk először a burgonyát, majd a kolbászt, végül a tojást, s addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Aki szereti, hagymát is szelhet közé. Leöntjük a joghurttal, zöldségzöldjével díszíthetjük. Tálalhatjuk salátaként, de főételnek is megfelel.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:33 - #4

    Szilveszteri lencsesaláta

    Hozzávalók:
    1/2 kg lencse
    1 konzerv kukorica
    3 szál sárgarépa
    2 fej hagyma
    2 főtt tojás
    olaj
    egy citrom leve

    bors
    babérlevél


    Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihűlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihűlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

Edd meg mindet, de előbb kattints ide: Mindmegette


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:33 - #3

FRANCIA FEJES SALÁTA....

A salátát leveire szedve megmossuk, (ha lehet folyó viz alat) lecsurgatjuk, majd tiszta konyharuhába téve, levétől ki is nyomkodjuk, hogy száraz legyen. Metéltre vágjuk majd egy nagyobb edényben a hőtőbe tesszük.

Az öntet elkészítése:
Egy kis üveg - porcellán tálba teszünk egy púpos evőkanál mustárt, 1 dcl étolajat (oliva jobb) csipet borsot és sót, 2 evőkanál cukrot, ecetet annyit, hogy erősen savanyú legyen. Ezutan villával kevejük simára a masszát, végül tehetünk bele új vöröshagymát, szárával együtt apróra vágva (3-4 szálat), vizzel kissé hígíthatjuk. Hűtőben egy hétig biztosan eláll. A salátalevelek sem esnek össze olyan gyorsan, mint híg lébe úszva. Evés előtt mindenki tegyen a salátájára az öntetből ízlés szerint.

.


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:32 - #2

Zellersaláta

Egy üveg- vagy porcellán tálba 1 dl joghurtot öntünk. Megtisztítunk egy közepes nagyságú zellergumót, és azonnal, hogy meg ne barnuljon, a reszelő legkisebb fokán a joghurtba reszeljük, s egy-egy kis lereszelt mennyiséget mindjárt elkeverünk a joghurttal. Amikor lereszeltük az egész mennyiséget, a saláta tetejére apróra vágott petrezselyem zöldet és zellerlevelet teszünk díszítésként. A salátát tetszés szerint sóval és pici borssal ízesítjük.

***


zinmor Előzmény | 2008.12.16. 18:32 - #1

***

 


 

 
Táncsics érem
Táncsics érem
Nagy Zoltánnak (nzyang),
kimagasló művészeti és
közéleti tevékenységéért

 
 

St. Moravica
Bácskossuthfalva
Ómorovica
 
Bácskossuthfalva - My Village
 
Üzenőfal
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
VIDEÓK
 

Sárkánytűz
 
Próba

 





Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal